Zwitserland is het beste land om met pensioen te gaan

0
Zwitserland is het beste land om met pensioen te gaan
Zwitserland is het beste land om met pensioen te gaan

Zwitserland is het beste land om met pensioen te gaan

Zwitserland is dan het beste land om met pensioen te gaan, maar wij staan wel mooi op een vijfde plek. Dit vonden we op Investopedia.com, een Amerikaanse website voor mensen die wat meer te besteden hebben.

Wij gaan er maar even niet van uit dat Rutte en zijn makkers niet de moeite hebben genomen om dit lijstje te beï nvloeden, en daarom zijn wij ‘fier’ op dit mooie landje en willen wij snel met pensioen in Nederland. Verder nog acht landen waar het prima is om oud te worden.

Het beste land om met pensioen te gaan, de top 10

10. Nieuw Zeeland
Ze hebben een sterke economie, weinig inflatie en iedereen krijgt er ongeveer even veel. Je wordt er gemiddeld 81 en ze hebben een prima gezondheidszorg en weinig last van vervuiling.

9. Duitsland
De Duitsers hebben de grootse economie van europa en staan al jarenlang in de top van het lijstje ‘beste land om met pensioen te gaan’ te vinden. Alles is er prima geregeld, net als de gezondheidszorg.

8. Oostenrijk
Ook in Oostenrijk is de gemiddelde mens heel erg gezond en wordt er flink oud.


Zie hier: een jaar later met pensioen gaan verlaagt je levensverwachting.


7. Denemarken
Is het land met de beste voorzieningen voor de oudere mens. Gratis sport, gratis activiteiten, gratis dit en dat en ook weer een prima gezondheidszorg.

6. Zweden
We weten: als het gaat om de kwaliteit van leven voor de ouderen onder ons, dan staan Zweden, Nederland en Denemarken ergenes dicht bij elkaar. In Zweden zijn er vier doctoren op 1.000 inwoners, en zo is ziek blijven hier bijna geen optie. Weinig CO2, veel natuurschoon en schone lucht! Je betaalt er flink belasting, maar daar krijg je als senior ook wat voor terug.

5. Nederland
Ja, staan we mooi. Is hier natuurlijk ook niet slecht toeven met alle voorzieningen die er nog wel zijn voor onze bejaarde medemens.

4. IJsland
IJsland is weer terug in de top. Na de economische oerknal is daar je geld als 65 plusser echt wel weer veilig en zijn ook de voorzieningen helemaal niet gek.

3. Australië
Deze voormalige kolonie voor Britse criminelen bewijst maar weer eens dat criminaliteit niet genetisch bepaald is. Ook hier kun je prima je laatste dagen slijten.

2. Noorwegen
Een prima economie, goede gezondheidszorg en daar moet je dan wel aardig belasting over betalen, dat dan weer wel. Maar daar krijg je net als in Nederland, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland dan ook best wel veel voor terug. Ook zijn de andere mensen hier ook vrij gelukkig.

1. Zwitserland
Het Zwitser Leven gevoel bestaat dus echt, zo lijkt het…


Zie hier de top 180 landen met de meeste schulden in 2021.


Geef een reactie