Beste land voor kinderen om op te groeien 2020 – De top 10 met NL op 5

0
Beste land voor kinderen om op te groeien 2020
Beste land voor kinderen om op te groeien 2020

Beste land voor kinderen om op te groeien 2020 – De top 10 met NL op 5

Het valt natuurlijk niet mee om je kinderen een beetje behoorlijk op te voeden. Het is van groot belang dat de omgeving een beetje meewerkt. Hier een lijstje van de beste en slechtste landen om je kinderen te laten opgroeien van US News & World Report.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over opvoeding op deze website…


De onderzoekers van US News & World Report bekeken 73 landen op basis van acht verschillende kenmerken. Dit waren gendergelijkheid, gezinsvriendelijkheid, mensenrechten, geluk, veiligheid, openbaar onderwijs, gezondheidszorg en inkomensgelijkheid. Ze ondervroegen meer dan 20.000 mensen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten.


Top 10 – Beste land voor kinderen om op te groeien 2020


10. Oostenrijk

Dit land heeft een hoog inkomen en een geweldig gezondheidszorgsysteem. Alle families in Oostenrijk ontvangen maandelijks een toelage voor kinderopvang tot hun kind 18 wordt. Het heeft vijf artsen per 1.000 inwoners, wat tot de hoogste ter wereld behoort. Het land heeft ook een prima ouderschapsverlofbeleid. Oostenrijk heeft ook veel internationale scholen.


9. Australië

Australische steden zoals Sydney zijn ook de steden die de beste levenskwaliteit bieden. Vele kinderen sporten ook in Australië er is veel aandacht aan het milieu, gezondheid, onderwijs en kwaliteit van leven.


8. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is één van de beste landen als het gaat om gezondheidszorg, levensverwachting en kwaliteit van leven. Ook heeft het een prima onderwijssysteem.


Zie hier de Top 10 landen waar kinderen meeste kans hebben op een veilige, gelukkige jeugd 2023.


7. Zwitserland

Zwitserland is één van de duurste landen om in te wonen. Als je je dat kunt veroorloven, heb je toegang tot het beste van alles, van gezondheidszorg tot onderwijs. Zwitserland scoort hoog voor levenskwaliteit en veiligheid. Je kunt ervoor kiezen om uw kind naar een openbare school of een hoog aangeschreven internationale school te sturen.


6. Finland

Dit Scandinavische land is de beste waar het gaat om onderwijs. Het scoort ook hoog voor kwaliteit van leven, mensenrechten en persvrijheid.


5. Nederland

Nederland is één plek omhoog gegaan en is nu het op vier na beste land om je kind op te voeden. Zwangerschapsverlof voor vrouwen is aardig geregeld, onze gezondheidszorg is top en onderwijs is over het algemeen prima geregeld.


4. Canada

Moeders hebben bijvoorbeeld een mooie zwangerschapsverlof regeling. Canada biedt een liberale en ook een hoge kwaliteit van leven voor kinderen.


3. Noorwegen

Noorwegen heeft een royaal zwangerschapsverlofbeleid en scoort ook hoog op gezondheidszorg, onderwijs, veiligheid en inkomensgelijkheid. Er zijn vier artsen en 17 verpleegkundigen per 1.000 mensen in het land.


2. Zweden

Zweden is veilig, gezond en gezinsvriendelijkheid.


1. Denemarken

Denemarken heeft één van de meest genereuze ouderschapsverlofsystemen ter wereld. Ouders hebben recht op maximaal 52 weken betaald ouderschapsverlof. Hoger onderwijs is gratis in Denemarken. Het land heeft prima gezondheidszorg waar mensen gratis medische zorg krijgen.


Zie hier de top 10 Leukste musea voor kinderen in Nederland (6 lijstjes).


De 10 slechtste landen om je kind op te voeden

Kazachstan is het moeilijkste land om kinderen op te voeden in 2020. Het wordt op de voet gevolgd door Libanon. Saoedi-Arabië behoort ook tot de slechtste landen.

1. Kazachstan
2. Libanon
3. Guatemala
4. Myanmar
5. Oman
6. Jordanië
7. Saoedi-Arabië
8. Azerbeidzjan
9. Tunesië
10. Ghana