Beste landen om je pensioen door te brengen 2021 – De top 10

0
Beste landen om je pensioen door te brengen 2021
Beste landen om je pensioen door te brengen 2021

Beste landen om je pensioen door te brengen 2021

Als je erover nadenkt om in het buitenland met pensioen te gaan, zijn dit ’s werelds beste plekken om met pensioen door te brengen in 2021. Dit volgens een nieuw rapport van International Living, een website over wonen en met pensioen gaan in het buitenland. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over geld op deze website


Beste landen om je pensioen door te brengen 2021

Bron: Global Retirement Index 2021, International Living


10. Vietnam

Vietnam is één van de minst dure landen om in te wonen. Zelfs in de duurste steden als Hanoi en Dan Nang, leef je comfortabel voor dan $ € 1.400 per maand, volgens International Living.

Bovendien heeft Vietnam zich de afgelopen decennia geweldig ontwikkeld met nieuwe hoogbouwappartementen en ‘gated communities’ met privéjachtclubs en internationale clubs.


9. Malta

Volgens International Living is de gemiddelde jaartemperatuur is 20 graden Celsius. Volgens het rapport kan je als een echtpaar voor € 2.200 per maand goed leven op Malta.


8. France

Hoewel is kostbaar om met pensioen te gaan in Parijs, maar het Franse platteland is zeer betaalbaar. Met zijn tweeën leef je er comfortabel voor 1.900 tot2.300 euro per maand volgens International Living. Lage kosten voor gezondheidszorg zijn ook een groot voordeel.


7. Maleisië

Lage huur, betaalbare gezondheidszorg en goedkoop uit eten trekken volgens International Living veel gepensioneerden naar Maleisië. Het staat ook bekend als een gemakkelijke plek om te assimileren, aangezien Engels de onofficiële eerste taal is.


6. Ecuador

Klimaat, cultuur en betaalbaarheid maken Ecuador tot een aantrekkelijke plek voor gepensioneerden. Volgens het International Living Report kan een echtpaar ook in Ecuador zo ongeveer alles doen voor ongeveer € 1.500 en € 1.750 per maand.


5. Portugal

Portugal staat bekend om zijn stranden, vissersdorpjes, golfresorts en waterparken. Hoewel het duurder is om in metro’s als Lissabon, Porto of Cascais te wonen, volgens het rapport ongeveer € 2.750, zijn er meer budgetvriendelijke locaties buiten de steden voor minder dan € 1.800 per maand.


4. Colombia

Volgens het rapport van International Living kun je met zijn tweeën in veel steden in Colombia een enorm luxe leven leiden voor ongeveer € 1.900 per maand of minder.


3. Mexico

Mexico is al decennia lang een paradijs vanwege de betaalbare huurprijzen en lage onroerendgoedprijzen, betaalbaar eten, goedkoop transport en goedkope medische zorg.


2. Panama

Panama scoorde dit jaar hoog vanwege het warme weer, het uitzicht op de oceaan, de voorzieningen in de grote stad en de betaalbaarheid. Een ander argument is dat orkaanvrij is.


1. Costa Rica

Costa Rica staat dit jaar bovenaan de lijst vanwege de lage kosten van levensonderhoud. Volgens het rapport ongeveer $ 1.900 per maand voor een stel, betaalbare medische zorg, uitgebreide keuze uit woningen en het tropische klimaat.