Beste leiders van 2019 – De top 10 volgens Fortune

0
Beste leiders van 2019 - De top 10 volgens Fortune
Beste leiders van 2019 - De top 10 volgens Fortune

Beste leiders van 2019 – De top 10 volgens Fortune

Fortune kijkt jaarlijks naar mensen aan wie we een voorbeeld kunnen nemen. Mensen die impact hebben op hun omgeving op een positieve manier.

Het gaat om mensen die al wel een positie in de maatschappij en de wereld verworven hebben.

Toch staan er ook mensen in die vanuit het niets ‘zijn opgestaan’ om de wereld een stukje beter te maken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over leiderschap op deze website…


Beste leiders van 2019 – De top 10 volgens Fortune


10. Doug McMillon en Lisa Woods

Doug McMillon is de baas / CEO van Walmart en Lisa Woods is directeur van het Amerikaanse Gezondheidszorginstituut voor de detailhandel. Walmart heeft bijna 1,5 miljoen werknemers in de Verenigde Staten.

De zorg voor werknemers is een grote financiële last voor Walmart vanwege de hoge kosten van de gezondheidszorg in de VS.

McMillon en Woods hebben voor een innovatieve benadering van de gezondheidszorg voor de werknemers van Walmart gekozen.

In 2013 lanceerden ze het Centre for Excellence om medewerkers van Walmart in staat te stellen naar geselecteerde ziekenhuizen te gaan met innovatieve procedures. Deze inspanning heeft zijn vruchten afgeworpen.

De medewerkers die werden behandeld in een Centre of Excellence gingen sneller weer aan het werk. Het programma verminderde ook de kans dat mensen voor dezelfde aandoening opnieuw moesten worden behandeld met maar liefst 95%.


9. Jose Andres

Chef-kok Jose Andres bezit verschillende restaurants in de Verenigde Staten en is één van de beste koks in Noord-Amerika.

Hij runt ook een non-profit organisatie genaamd World Central Kitchen (WCK) om mensen die het niet zo breed hebben te voeden. Andres lanceerde zijn non-profit organisatie in Haïti na de aardbeving in 2010.

Sindsdien heeft de WCK orkaanslachtoffers van eten voorzien in Florida, Texas en Noord-Carolina, in Indonesië na de tsunami,in Hawaii en Guatemala na vulkaanuitbarstingen.


8. Anna Nimiriano

Anna Nimiriano is de hoofdredacteur van de krant Juba Monitor. Ze heeft haar leven in de waagschaal gesteld om de waarheid over Zuid-Sudan naar buiten te brengen.

Hier woedt een burgeroorlog die honderdduizenden levens heeft geëist. Ze heeft het leven van gewone mensen in beeld gebracht in het door oorlog verscheurde land.

Ze is hiervoor meerdere malen met de dood bedreigd. De meeste mensen hebben misschien nooit van haar gehoord, maar ze hoort bij de grootste leiders van de wereld.


7. Margrethe Vestager

Vestager is sinds 2014 als Europees commissaris voor concurrentie. De Amerikaanse overheid en toezichthouders weten nog steeds niet hoe ze moeten omgaan met technologiereuzen.

Maar de door Vestager geleide Europese Commissie heeft Google zo ver te krijgen dat de manier waarop de winkelen-gerelateerde zoekresultaten eerlijker zijn geworden.

Ze heeft ook een boete van $ 9 miljard aan Google gegeven voor misbruik van de dominante positie in Europa. De Europese Commissie onderzoekt momenteel Facebook en heeft Apple gevraagd om 15 miljard dollar aan achterstallige belastingen te betalen.


6. Greta Thunberg

De 16-jarige Greta Thunberg is de jongste leider op deze lijst. Vorig jaar stopte de Zweedse klimaatactiviste met school om actie te voeren tegen de opwarming van de aarde.

Sinds ze met haar protest begon, hebben meer dan 1,4 miljoen scholieren uit meer dan honderd landen zich bij haar oproep tot staking en protest aangesloten. Ze is ook genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.


5. Satya Nadella

Als baas van Microsoft heeft Nadella bijna het gehele midden-magement uit de organisatie gehaald.

Hij richt zich op cloud computing en op het samenwerken met bedrijven die concurrenten van Microsoft zijn. De aandelen van Microsoft zijn meer dan verdrievoudigd onder zijn leiderschap.


4. Pony Ma

Alibaba-oprichter Jack Ma is een bekende naam geworden in de wereld, maar oprichter en CEO Pony Ma van Tencent Holdings blijft graag uiten beeld. Hij is goed voor $ 38 miljard en leidt een van ’s werelds grootste internetbedrijven.

De WeChat-app van Tencent heeft met succes het ‘super-app’ -model gecreëerd, waarmee je rekeningen kunt betalen, kaartjes kunt boeken, games kunt spelen, eten kunt bestellen en nog veel meer kunt doen met slechts één app.


Zie hier de Top 20 populairste wereldleiders 2022.


Top 3 beste leiders van 2019


3. Robert Mueller

De voormalige FBI-directeur en speciale aanklager van het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft de wereld laten zien hoe iemand met een uiterst gevoelig onderzoek om moet gaan.

Mueller leidde het onderzoek naar Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Te midden van alle politieke reuring en chaos bleven Robert Mueller en zijn team de rust zelve.


2. Jacinda Ardern

De premier van Nieuw-Zeeland staat op nummer twee van de lijst voor 2019. Op 37-jarige leeftijd werd ze ’s werelds jongste vrouwelijke regeringsleider. Fortune zegt: ‘Ze is vakkundig, empathisch en dienstig en navigeerde zo Nieuw-Zeeland door de ergste terreuraanval in de geschiedenis.’

Meer dan 50 mensen kwamen om in de terreuraanval bij Christchurch. Ze is één van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld.


1. Bill en Melinda Gates

De oprichters van Bill en Melinda Gates Foundation hebben sinds 1995 meer dan $ 45 miljard van hun vermogen aan goede doelen geschonken. Ze hebben vele programma’s gefinancierd om armoede en ziekten zoals polio en malaria uit te roeien.