Beste museums in Londen 2020 – Een top 10

0
Beste museums in Londen 2020
Beste museums in Londen 2020

Beste museums in Londen 2020

Londen hoort dan wel niet meer bij de Europese Unie, maar blijft het bezoeken waard. Een paar 100 jaar koloniale geschiedenis hebben vele mooie objecten opgeleverd om musea met te vullen. zie hier tien hele fraaie musea in Londen.


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over musea op deze website.


Top 10 – Beste museums in Londen 2020


10. Imperial War Museum

Een bijzonder museum dat licht werpt op de ervaringen van mensen in conflictsituaties van de Eerste Wereldoorlog tot vandaag. Het ligt op een paar minuten lopen van Waterloo Station. Het bestaat uit permanente galerijen, zoals de tentoonstelling Curiosities of War, en tijdelijke tentoonstellingen, waarin recente conflicten en terroristische aanslagen worden getoond.

Waarom gaan? Voor indrukwekkende en uitgebreide collecties, waaronder de bewegende en de permanente Holocaust-tentoonstelling (niet aanbevolen voor kinderen onder de 14 jaar).

Website: www.iwm.org.uk


9. London Transport Museum

De Covent Garden heeft van alles wat met Londen en transport te maken heeft. Het is de thuisbasis van vintage rode Routemaster-bussen, vroege voorbeelden van metro’s, kaarten, transportborden en uniformen. Maar ook zijn er posters, kunstwerken en foto’s die Londen van 1860 tot vandaag te zien.

Waarom gaan? Je ziet de fascinerende de geschiedenis van het wereldberoemde transportnetwerk in Londen.

Website: www.ltmuseum.co.uk


Zie hier de top 10 beste steden voor kunstliefhebbers.


8. Science Museum

Je hoeft geen natuurkundige of scheikundige te zijn om een prima tijd te hebben in het Science Museum. Opgericht in 1857, huisvesten alle zeven verdiepingen van het oude gebouw mooie tentoonstellingen, waanzinnig ogende uitvindingen uit de geschiedenis en glimmende machines. Hoogtepunten zijn onder meer een 16e-eeuwse kunstmatige arm en een doorsnede van een echte Boeing 747 jumbojet.

Waarom gaan? Om de ongelooflijke tentoonstelling over het informatietijdperk te ontdekken, waar de koningin haar eerste tweet naar stuurde, tekende ‘Elizabeth R’.

Website: www.sciencemuseum.org.uk


7. Design Museum

Een fascinerend museum dat hedendaags design en architectuur verkent. Het Design Museum heeft gratis tijdelijke tentoonstellingen.

Waarom gaan? De nieuwe omgeving van het museum in Kensington is een absolute designprestatie. Als je klaar bent met je wandeling, maak dan een omweg naar de nabijgelegen Holland Park Kyoto Garden voor je gemoedsrust.

Website: www.designmuseum.org


6. National Gallery

Een eersteklas en volledig gratis toegankelijke artistieke instelling in het hart van Trafalgar Square. The National Gallery, opgericht in 1824, herbergt meer dan 2.000 werken van kunstenaars zoals Da Vinci, Van Gogh, Rembrandt, Michelangelo, Turner, Picasso, Matisse en Cézanne.

Waarom gaan? Om meer te weten te komen over de veelgeprezen kunstwerken ter wereld.

Website: www.nationalgallery.org.uk


Top 5 – Beste museums in Londen 2020


5. Natural History Museum

Dit is het prachtige complex in South Kensington met ongeveer 80 miljoen planten-, dieren-, fossielen-, rots- en mineraalspecimen.

Waarom gaan? Om oog in oog te komen dinosaurussen, een man-size model van een foetus, een dodo, een gigantische sequoia-boom, een aardbevingssimulator, glow-in-the-dark-kristallen en nog veel meer.

Website: www.nhm.ac.uk


4. National Maritime Museum

Een ode aan alle nautiek en een schat aan waterige artefacten, kaarten, kunst en memorabilia. Het museum maakt deel uit van de Royal Museums, Greenwich, waar ook de Queen’s House-galerij, de Cutty Sark-klipper en de Royal Observatory te vinden zijn.

Waarom gaan? Laat je verrassen door bijna 2,5 miljoen historische voorwerpen, zoals het uniform van admiraal Nelson.

Website: www.rmg.co.uk


Zie hier de top 25 beste dingen om te doen in Londen in 2022.


Top 3 – Beste museums in Londen 2020


3. Tate Modern

Een icoon aan de rivier Thames gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. Het is gevestigd in wat de Bankside Power Station was en herbergt werken van onder meer Warhol, Dalí en Hockney, evenals ongebruikelijke, opvallende installaties, die allemaal deel uitmaken van de gratis permanente collectie.

Waarom gaan? Om jezelf te inspireren en uit te dagen. En als je binnen kunt komen, heeft de bar een ongelooflijk uitzicht op de skyline van Londen.

Website: www.tate.org.uk


2. British Museum

Sinds de opening in 1759 – het allereerste nationale museum voor het publiek – toont het British Museum artefacten van werelderfgoed, waaronder de Rosetta Stone en de sculpturen van het Parthenon.

Waarom gaan? Het museum heeft meer dan acht miljoen objecten in zijn collectie, waarvan er 50.000 te zien zijn. Dat is veel waar voor je geld, aangezien toegang tot de belangrijkste deel van het museum gratis is.

Website: www.britishmuseum.org


Zie hier de top 25 grootste steden van Groot-Brittannië 2022.


1. V&A

Beste museums in Londen 2020
Beste museums in Londen 2020

Een van de grootste collecties decoratieve kunst, design, mode en textiel ter wereld. De permanente tentoonstellingen in deze kathedraal in Zuid-Kenington voor creativiteit zijn gratis te bezoeken. Zo is er een mini-begraafplaats voor huisdieren.

Waarom gaan? Om je te laven geweldige ontwerpen en cake op de zonnige binnenplaats.

Website: www.vam.ac.uk