Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time – De top 10

Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time - De top 10
Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time - De top 10

Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time – De top 10

Time is al bijna 100 jaar een gerespecteerd journalistiek magazine. Al decennialang adviseren zij welke boeken je gelezen zou moeten hebben. Hier de top 10 beste non-fictie boeken 2019 volgens Time


Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time – De top 10


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over boeken op deze website…


Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time - De top 10
Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time – De top 10

10. This Land Is Our Land: An Immigrant’s Manifesto – Suketu Mehta

In het debat over immigratie geeft professor Suketu Mehta een nieuw perspectief op migratie. Mehta, finalist van de Pulitzer Prize 2005, vraagt ons zowel de wortels als de implicaties van immigratie te heroverwegen. Hij maakt zich sterk om die migranten omarmen.  Mehta beweert dat vooroordelen tegen hen het echte gevaar vormen.


9. Midnight in Chernobyl: The Untold Story of the World’s Greatest Nuclear Disaster – Adam Higginbotham

Journalist Adam Higginbotham bracht jaren door schrijvend over geschiedenis van de kernramp in Tsjernobyl in 1986. Dit boek is het resultaat van één van de grootste, door de mens veroorzaakte, rampen in de geschiedenis. Het werk van Higginbotham vertelt het verhaal van een catastrofe. Het verhaal is ingebed in de spanningen en drama’s van de Sovjet-Unie uit de jaren tachtig. Higginbotham onderstreept factoren als ongelijkheid, hubris en de prioriteitstelling boven het leven van mensen.  Dit leidt alles tot de ondergang van de U.S.S.R.


8. The Collected Schizophrenias: Essays – Esmé Weijun Wang

Dit boek is een vervolg op haar roman The Border of Paradise uit 2016. Nu legt Esmé Weijun Wang bloot hoe het voelt om te leven met chronische en psychische aandoeningen. Dit vanuit haar diagnoses van de ziekte van Lyme en schizofrenie. Ze beschrijft haar stoornissen in ver gevorderd stadium op intieme wijze. Dit gaat gepaard met hallucinaties en andere psychotische belevenissen.


7. The Heartbeat of Wounded Knee: Native America from 1890 to the Present – David Treuer

Bury My Heart at Wounded Knee geeft het verhaal over de geschiedenis van de Indiaanse bevolking. David Treuer groeit op in een Ojibwe-reservaat in Minnesota.  Hij ziet al vroeg in dat het verhaal niet overeenkomt met zijn eigen ervaring.

Treuer geeft een boeiende beschrijving van gebeurtenissen na het bloedbad in Wounded Knee in 1890. Hij weerlegt het gemeenschappelijke idee dat inheemse beschavingen na dat punt vervagen. Treuer komt tot de conclusie dat inheemse culturen tegenwoordig een levendige kracht zijn in het Amerikaanse leven.


6. Furious Hours: Murder, Fraud, and the Last Trial of Harper Lee – Casey Cep

In haar onderzoek herleeft journaliste Casey Cep een echte misdaadzaak die Lee in de jaren 1970 beschrijft. Dit is het verhaal van Willie Maxwell, een prediker uit Alabama. Ze beschuldigen hem meerdere familieleden te hebben vermoord voor de verzekeringsgeld. Door de misdaden opnieuw te bekijken, blaast Cep nieuw leven in het verhaal.


Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time – De top 5


5. In the Dream House: A Memoir – Carmen Maria Machado

Dit boek is een verkenning van misbruik binnen relaties en hoe dit aan te pakken. On In het Dream House combineert Machado persoonlijke herinnering met verwijzingen naar popcultuur, geschiedenis en literatuur.


4. Underland: A Deep Time Journey – Robert Macfarlane

De schrijver van Landmarks and The Old Ways geeft ons een uitgebreide reis door de geologische tijd. Hij beschrijft de graven van de Bronstijd tot de zeegrotten van Scandinavië en de catacomben van Frankrijk. Macfarlane daalt af naar de meest mysterieuze – en onthullende – plaatsen onder het aardoppervlak. Dit om de impact van mensen op de planeet in kaar te brengen.


Beste non-fictie boeken 2019 volgens Time – De top 3


3. The Yellow House: A Memoir – Sarah M. Broom

Begin jaren zestig koopt de moeder van Sarah M. Broom een ​​huis in New Orleans East. Dat huis is het decor van een luidruchtige jeugd voor Broom en haar 11 broers en zussen.

Broom gebruikt haar ouderlijk huis als een centraal personage in haar verkenning van haar persoonlijke geschiedenis. Een geschiedenis die deel uitmaakt van een bredere strijd rond discriminatie en de complexe transformatie van een Amerikaanse stad.


2. Know My Name: A Memoir – Chanel Miller

Chanel Miller stond bekend als ‘Emily Doe’, de vrouw die in januari 2015 is misbruikt op de campus van Stanford. Dit jaar verloor Miller haar anonimiteit en stapt ze in de openbaarheid. Know My Name, vertellen haar ervaringen voor en na de aanval. Dit terwijl ze vecht bij elke stap op weg naar zowel gerechtigheid als vrede.


1. Say Nothing: A True Story of Murder and Memory in Northern Ireland – Patrick Radden Keefe

In 460 pagina’s versmelten misdaad en geschiedenis. Jean McConville wordt op een avond in 1972 uit haar huis in Belfast gehaald. De moeder van tien kinderen verdwijnt van de aardbodem. Haar verdwijning gaat de geschiedenis in als één van de meest beruchte incidenten tijdens ’the troubles’. Gedurende de vier jaar onderzocht Radden Keefe de moordzaak, de IRA en de gewelddadige conflicten die het land verwoestten.