Beste pistool aller tijden is de M1911 (de top 10)

Top 5: Beste pistool aller tijden


5. Sig P226

Sig P226
Sig P226

De SIG SAUER® P226 is het pistool dat als voorbeeld dient voor vele combat pistolen, waaraan vele wapen-fabrikanten zich proberen te meten. De uitzonderlijke ergonomie en balans maken deze fullsize pistool gemakkelijk te hanteren. De langere loop levert betere ballistische prestaties en nauwkeurigheid. De Sig Sauer P226 MK25 is identiek aan het officiële pistool van de US Navy SEAL’s.

De Sig MK25, kaliber 9 mm Para is gegraveerd met een anker op de linkerkant van de slede als teken van de Seal’s. Verder is het pistool uitgevoerd met een Picatinnyrail voor eventuele montage van een lamp of laser. Geleverd in kunststof fabriekskoffertje plus reserve magazijn.


4. Glock 17

Glock 17
Glock 17

De Glock 17 is in een aantal opzichten een bijzonder wapen. Doordat het wapen grotendeels van kunststof is, behalve loop, slede en kamer, is het licht en toch sterk. Het bestaat uit slechts 33 onderdelen en is eenvoudig van constructie waardoor het gemakkelijk te demonteren en te onderhouden is.

Bij de Glock 17 zijn trekkerdruk en trekkerweg van het eerste schot en de volgende schoten volledig gelijk. Daarbij loopt de trekkerdruk op van 10 Newton (ongeveer 1 kilogram) tijdens de eerste 5 mm tot 20 à 30 Newton (ongeveer 2,5 kilogram) tijdens de laatste 2,5 mm van de trekkerweg. De Glock 17 is ook voorzien van drie veiligheden tegen het ongewild afgaan van schoten: de trekkerveiligheid, de slagpinveiligheid en de valveiligheid.

Verder is het wapen uiterlijk te onderscheiden van andere pistolen door de vierkante slede en het ontbreken van een hamer. De loop van de Glock 17 wijkt ook af van hetgeen gebruikelijk is. Bij de meeste pistolen is de loop namelijk voorzien van zogeheten ’trekken en velden’, die de kogel een draaiing geven.


3. Desert Eagle .50

De Desert Eagle is een semiautomatisch pistool dat door de Israel Military Industries (IMI) in licentie is gebouwd. In 1982 is het voor het eerst in de handel gebracht. Eerst was het pistool alleen verkrijgbaar in de .357 Magnum uitvoering, daarna kwam de .44 Magnum en uiteindelijk ook de .50 Action Express.

Tegenwoordig zijn er tevens een tweetal uitzonderlijke kalibers op de markt verkrijgbaar, t.w. de .41 Magnum en de .440 Cor-Bon (een teruggenekte .50 huls). De huidige Desert Eagles kunnen bijvoorbeeld eenvoudig omgebouwd worden om andere kalibers te verschieten. Zo is vaak het verwisselen van de loop en het magazijnen al voldoende. Het wapen is tot 200 meter nauwkeurig. Voor een pistool is dit uitzonderlijk.

Desert Eagle .50
Desert Eagle .50

2. Smith & Wesson .50 Cal

In 2003 wilden de ingenieurs van Smith & Wesson maximale kracht voor serieuze handjagers. De kracht die ze zochten, vereiste een volledig nieuw frame, het enorme “X-Frame ™”, en was de basis voor het nieuwe Model S & W500 ™. Dit is de krachtigste productierevolver ter wereld. Voor ultieme kracht en snelheid is er zelfs niets dat in de buurt komt van een X-Frame-pistool.

Smith & Wesson Model 500
Smith & Wesson Model 500

1. M1911

Beste pistool aller tijden: M1911
M1911

De Colt M1911 (U.S. Pistol, Caliber .45 Model of 1911 – alias ‘Colt Government’) is een semiautomatisch pistool ontworpen door John Browning (1855–1926) en gefabriceerd door het bedrijf Colt’s Manufacturing Company.

Het wapen is in vele oorlogen gebruikt waaronder de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse Oorlog en de Vietnamoorlog. Hoewel het Amerikaanse leger sinds 1985 de M9 (militaire versie van de Beretta 92) als standaardwapen in gebruik heeft, prefereren sommigen de M1911 vanwege het zwaardere kaliber.


zie hier de de top 10 meest populaire oude wapens.