, , , ,

Beste Schotse songs aller tijden – De top 10

Beste Schotse songs aller tijden

Beste Schotse songs aller tijden

Een aantal deskundologen hebben namens het welbekende North Edington News wat de tien beste Schotse songs zijn. Zie hier in ieder geval tien lekkere nummers. Lees en zie meer…


Lees hier ->>> meer over muziek en hier ->>> meer over Schotland op deze website.


Top 10 – Beste Schotse songs aller tijden

Bron: NEN News


10. Somewhere in My Heart – Aztec Camera


9. Black Eyed Boy – Texas


8. This is the Life – Amy MacDonald


7. In a Big Country – Big Country


6. Sunshine on Leith – The Proclaimers


Top 5 – Beste Schotse songs aller tijden


5. Baker Street – Gerry Rafferty


Zie de top 10 beste Whisky distilleerderijen om te bezoeken in Schotland in 2022.


4. Tinseltown in the Rain – The Blue Nile


Zie hier de top 10 mooiste meren in Schotland.


Top 10 – Beste Schotse songs aller tijden


3. Loaded – Primal Scream

Primal Scream is een Schotse alternatieve-rockband. Bobby Gillespie (zang) drumde bij The Jesus and Mary Chain toen hij in 1982 met Jim Beattie (gitaar) de band Primal Scream oprichtte. In de jaren 1982-1984 trad de band al wel op, maar ze bereikten pas succes toen Gillespie The Jesus and Mary Chain verliet.

De band speelde een sleutelrol in de indiepopscene van de jaren tachtig. Hun muziek kenmerkte zich in het begin door het rinkelende (of jangly) geluid en in de loop der tijd werden ze beïnvloed door achtereenvolgens psychedelische muziek, garagerock en dance. In 1991 brak Primal Scream met het album Screamadelica door en werd de band een mainstream-act.


2. Whole of The Moon – The Waterboys

The Waterboys is een van oorsprong Britse en Ierse groep rond Mike Scott die in de jaren tachtig succes had en sinds 2000 weer actief is. Scott zat vanaf eind jaren zeventig in verschillende bands.

Toen er begin jaren tachtig zijn band uit elkaar viel besloot Scott aan een soloalbum te gaan werken. Aan die opnamen werkten ook saxofonist Anthony Thistlethwaite en drummer Kevin Wilkinson mee. Het resultaat verscheen in 1983 onder de naam The Waterboys.

Deze naam, die ook de naam van de band werd, is afkomstig van een regel uit het Lou Reed-nummer The Kids: ‘I am the waterboy’. De eerste single, A Girl Called Johnny, was een eerbetoon aan Patti Smith.

Hierna voegde toetsenist Karl Wallinger zich bij de groep en volgde een tournee. In juni 1984 verscheen de tweede plaat, A Pagan Place, met daarop de single The Big Music.

De muziek van The Waterboys uit deze periode werd ook The Big Music genoemd net als de muziek van onder andere The Alarm en Big Country. In 1985 verscheen het derde album, This Is The Sea, met daarop het bekendste nummer van de band, The Whole Of The Moon.


1. Dignity – Deacon Blue

Beste Schotse songs aller tijden

Deacon Blue – Beste Schotse songs aller tijden

Deacon Blue is een Schotse poprockband die in 1985 in Glasgow is opgericht. De line-up van de band bestaat uit vocalisten Ricky Ross en Lorraine McIntosh , toetsenist James Prime en drummer Dougie Vipond. De band bracht hun debuutalbum, Raintown, in mei 1987 in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten in februari 1988.

Hun tweede album, When the World Knows Your Name (1989), stond twee weken bovenaan de UK Albums Chart, inclusief ‘Real Gone Kid’ die hun eerste top tien single werd in de UK Singles Chart.