Mooiste strand van Europa is Jaz Beach in Montenegro (top 10)

Mooiste strand van Europa is Jaz Beach in Montenegro
Mooiste strand van Europa is Jaz Beach in Montenegro

Mooiste strand van Europa volgens Lonely Planet

Volgens Lonely Planet moet je voor het beste strand van Europa zijn in Montenegro en wel op het Jaz Beach. Mooie stranden in Groot-Brittannië?

Zeker wel er staan er zelfs twee in deze top 10: Bantham Beach en Sandwood Bay in Schotland. Kijk zelf verder voor de overige zeven stranden.


Lees hier ->>> meer over vakantie op deze website…


Mooiste strand van Europa volgens Lonely Planet


1. Jaz Beach, Montenegro

Tripadvisor reacties: “Het strand is vies. Vol met afval. Slecht sanitair. De strandtenten die er zijn zijn middelmatig. Parkeren kost heel weinig aan dit strand.”

Maar ook: “Wij vonden het strand heel leuk. Het is een zandstrand, met zeer prachtig uitzicht en diverse restaurants met goed eten.”


2. Peniche, Portugal

“Peniche is ook een stad met iets meer dan 15.000 inwoners. In het fort op de rotsen aan de kust is een mooi museum ondergebracht. Het geeft een overzicht van tradities, folklore, gebruiksvoorwerpen van de lokale bevolking en er kan ook een bezoek worden gebracht aan de voormalige gevangenis die tijdens de dictatuur onder Salazar hier was ingericht en waar dissidente denkers werden weggestopt.” aldus Wikipedia


3. Rondinara Beach, Corsica, Frankrijk

Rondinara Beach is een mooi maar niet al te druk strand in de vorm van een bijna gesloten cirkel in het zuiden van Corsica.


Zie hier de Top 52 beste plaatsen om te bezoeken in 2022 volgens de NYT.


4. Cale Goliritzé, Sardinië, Italië


5. Vik Beach, IJsland

Het plaatsje Vík ligt aan een gitzwart strand met ten westen ervan de Reynisdrangar, zwarte 66 meter hoge basaltzuilen (restanten van vulkanen), in zee.

Volgens de overlevering zijn het trollen die werden verrast door de eerste zonnestralen toen ze een schip aan wal trachtten te trekken.

Aanvankelijk was Vík een vissersdorp, maar door de afwezigheid van een haven en de gevaarlijke kust die aan veel zeelieden het leven kostte, werd het vanaf 1887 meer een handelsplaats.

Aan het strand staat een monument ter herinnering aan de verdronken zeelieden.


Zie hier de Top 35 veiligste landen voor vrouwen die alleen reizen 2022.


6. Bantham Beach, Engeland , Groot-Brittannië


7. Sandwood Bay, Schotland , Groot-Brittannië


Zie hier de top 10 langste stranden ter wereld.


8. Cala Macarella, Menorca , Spanje


9. Voutoumi, Antipaxi, Griekenland


10. Koerse Schoorwal, Litouwen


Zie hier de top 10 beste stranden in de Verenigde Staten 2022.