Beste tank in de wereld is T-14 Armata Main Battle Tank – De Top 10 met video

Beste tank in de wereld is T-14 Armata Main Battle Tank
Beste tank in de wereld is T-14 Armata Main Battle Tank

Beste tank in de wereld is T-14 Armata Main Battle Tank – De Top 10

Natuurlijk, echt verstand hebben we niet van tanks. Er zijn niet zo veel mensen die dat wel hebben overigens. Hier dus wederom een zeer discutabele top 10 (11). Geef maar door als je het beter denkt te weten. Lees en kijk meer…

Beste tank in de wereld is T-14 Armata Main Battle Tank
Beste tank in de wereld is T-14 Armata Main Battle Tank

Hier->>> nog meer over dood en verderf in de vorm van artikelen over wapens op deze website.

Beste tank in de wereld is T-14 Armata Main Battle Tank – De Top 10


11. K2 Black Panther, Zuid-Korea

https://youtu.be/hwDtMaCB1vc


10. C1 Ariete, Italië

https://youtu.be/7Rdg6fpQmWY


9. Type 99, China


8. AMX Leclerc, Frankrijk


7. Merkava MK 4, Israël

https://youtu.be/mrCYhOpjgdo


6. Altay, Turkije


5. Challenger 2, Verenigd Koninkrijk

Challenger 2
Challenger 2

Omdat de Challenger 2 nog steeds in wezen dezelfde romp heeft, maakt die nog gebruik van de hydropneumatische ophanging die bij de Challenger 1 moest worden gebruikt omdat de Chieftainromp geen interne ruimte had voor een torsiestaafophanging. Het hydropneumatische systeem is comfortabel maar zeer onderhoudsgevoelig. De tank is ook nog vrij traag met een maximumsnelheid op de weg van 57 km/u; de 1200 pk motor werd niet door een krachtiger type vervangen. Het beladen gewicht is ongeveer zeventig ton.

De nieuwe koepel beschikt over een modern volledig gestabiliseerd hunter-killer vuurcontrolesysteem dat het de commandant toestaat verschillende doelen te volgen. Wel wordt nog steeds het ouderwetse 120 mm kanon met getrokken loop gebruikt omdat men nog grote voorraden had van de bijbehorende munitie.

https://youtu.be/U9vqColRxGo


4. M1 Abrams, Verenigde Staten

M1 Abrams
M1 Abrams

De M1 Abrams is een zwaar bepantserde en krachtige Amerikaanse tank, die ook geschikt is voor biologische en nucleaire oorlogvoering. Hij is genoemd naar generaal Creighton Abrams (1914-1974) en is vooral bekend geraakt tijdens de Golf- en Irakoorlog. De M1 is in staat doelen op een afstand van 3000 meter uit te schakelen. Dit maakt hem superieur ten opzichte van de Sovjet tanks T-72, T-62 en T-55 van het Iraakse leger.

De Abrams is zo groot en zwaar dat het grootste transportvliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht, de Lockheed C-5 Galaxy, er maar twee van kan meenemen, hetgeen logistieke problemen veroorzaakt. Zo werden meeste van de 1848 tanks die tijdens de Eerste Golfoorlog zijn ingezet aangevoerd per schip, waardoor ze lange tijd onderweg waren.
https://youtu.be/KXyx7OToQq0


3. Leopard 2, Duitsland

Leopard 2
Leopard 2

De Leopard 2 had een veel grotere en hoekiger geschuttoren dan de Leopard 1 vanwege een pantser van geperforeerd staal en de munitieopslagplaats achterin. Ook had ze een langere neus voor een dikker pantser.


2. T90 MS, Rusland

T90 MS
T90 MS

https://youtu.be/5WHmNDipXfI
Toen de T-90 in productie ging, was er maar een budget voor twaalf voertuigen, vanwege de extreme bezuinigingen bij het invoeren van een kapitalistisch stelsel. De fabriek ging echter rustig door met produceren, zodat er in 1999 enkele honderden voertuigen in voorraad waren. De staat begon deze op den duur toch af te nemen, zodat nu hele divisies met de T-90 zijn uitgerust. De tank vormt echter maar een klein deel van het totale tankarsenaal van Rusland.


1. T-14 Armata Main Battle Tank, Rusland

T-14 Armata Main Battle Tank
T-14 Armata Main Battle Tank

De T-14 Armata werd voor het eerst openbaar vertoond in 2015 tijdens de militaire meiparade in Moskou ter viering van de zeventigjarige verjaardag van de overwinning op Naziduitsland. Er was toen een kleine voorserie gebouwd van een dozijn voertuigen. Aangegeven werd dat tot 2020 een totaal van 2300 T-14’s zouden worden gebouwd om 70% van de tankvloot te vervangen. In de productieversie zullen problemen opgelost moeten zijn die het beproeven van de voorserie aan het licht zal brengen.