, , ,

Beste uitvindingen van de 21ste eeuw: Smartphone op één

Beste uitvindingen van de 21ste eeuw: Smartphone op één

Beste uitvindingen van de 21ste eeuw: Smartphone op één

Bijna alles werkt inmiddels digitaal. Noem het maar de digitalisering van de samenleving. Vraag je mensen wat de belangrijkste innovaties van de 21ste eeuw zijn, dan hebben ze het enkel en alleen over digitale zaken en apparaten.

Het onderzoek van YouGov zet, nadat ze ruim 2.100 mensen hebben ondervraagd, de smartphone op één, de iPad op twee en Facebook op drie. Lees zelf meer over de de beste uitvindingen van de 21ste eeuw.


Lees hier ->>> meer over innovatie op deze website.


Beste uitvindingen van de 21ste eeuw: Smartphone op één

IBM Simon Personal Communicator

IBM Simon Personal Communicator, De allereerste smartphone

De IBM Simon wordt wel gezien als de allereerste echte smartphone. Deze IBM en kwam in 1994 op de markten woog ruim 500 gram. Dit enorme apparaat had DOS als besturingssysteem, had een uitschuifbare antenne en zelf een echt touchscreen. Je kon er mee bellen, faxen en sms’en.


Zie hier de Top 10 wereldwijde wetenschaps- en technologieclusters 2022.


Het was zelfs mogelijk om er e-mails te versturen. Wat ook een noviteit was dat je er ook nog eens spelletjes mee kon spelen. De IBM Simon werd niet echt succes, maar niet lang na de introductie van IBM Simon kwamen fabrikanten als Nokia en Ericsson met betere smartphones op de markt.

We moesten toen nog wel 13 jaar wachten voordat Steve Jobs met de iPhone op de proppen kwam. De iPhone liet hij in 2007 het licht zien. Drie jaar later, in 2010, wordt de iPad geïntroduceerd door Apple.

In september 2006 werd Facebook geheel openbaar, waarna iedereen van dertien jaar en ouder zich kon registreren.

Het aantal Facebook-leden nam enorm toe vanaf 2007. In december 2008 groeide de site met 600.000 nieuwe aanmeldingen per dag. Vandaag de dag zouden ruim 1,65 miljard aardbewoners gebruik maken van Facebook.


Top 23 beste uitvindingen van de 21ste eeuw

Bron en meer informatie: Smartphones, tablets and Facebook are the best inventions of the 21st Century
[table “” not found /]


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie