, , , ,

Beste uitvindingen van het Israëlische leger – De Top 10

Beste uitvindingen van het Israëlische leger

Beste uitvindingen van het Israëlische leger – De Top 10

Natuurlijk is er veel aan te merken op het leger in Israël. Dat ze zich innovatief en intelligent verdedigen is natuurlijk niet vreemd. De ruim acht miljoen inwoners worden bedreigd door honderden miljoenen die ze graag van de kaart willen vegen. Zie hier 10 geweldige en vaak gewelddadige uitvindingen die door het IDF worden ingezet.


Beste uitvindingen van het Israëlische leger

Beste uitvindingen van het Israëlische leger


Lees hier ->>> meer over wapens op deze website…


Beste uitvindingen van het Israëlische leger – De Top 10

Bron: The IDF’s Top 10 Innovations


10. Spike

Spike

Spike

De Spike is een geleid antitankraketsysteem van de derde generatie van Israëlische makelij. De raket is ontwikkeld door Rafael Advanced Defense Systems en heeft wereldwijd kopers.

Het systeem bestaat uit twee delen: de lanceerinrichting met optische doelzoeker en het vuurcontrolesysteem en de raket zelf. Het systeem is draagbaar. Een MR/LR-raket weegt dertien kilogram en de lanceerinrichting negen kilogram. Het systeem is ook te installeren op voertuigen en helikopters.


9. Namer

Namer betekent ‘luipaard’ en is één van de beste tanks ter wereld.


Zie hier ->>> de top 10 Beste tanks aller tijden op deze website.


7. Tzefa Shirion

Dit systeem bestaat uit een 120 meter lange ketting aangedreven door een raket. Wanneer het op de grond valt exploderen de mijnen die er liggen. Dit tot 120 meter lang en 6 -8 meter breed. Hierdoor ontploffen de mijnen en kun je door het terrein zonder opgeblazen te worden.


8. EyeBall

Eye-Ball

Eye-Ball

Stel je voor dat een terrorist zich verstopt in een gebouw. De soldaten die hem achterna zitten, weten niet waar hij is of dat hij alleen is. Eén van de soldaten haalt een kleine zwarte bal en gooit deze in het gebouw.

Na een paar seconden stabiliseert de bal en geeft een 360-graden beeld van de kamer terwijl de soldaten buiten blijven. Nu kunnen ze alles zien en horen wat er binnen gebeurt. Zo hebben ze alle informatie die nodig is om het gebouw veilig te betreden en om de terrorist te overmeesteren. Zo’n EyeBall is nauwelijks groter dan een tennisbal en uitgerust met een ultramoderne camera met infraroodmogelijkheden.


6. Skylark I-LE


5. IAI Eitan

De IAI Eitan is een onbemand verkenningsvliegtuig dat in het begin van de 21e eeuw in Israël is ontwikkeld.


4. Merkava IV


3. Sufa F-16I

https://youtu.be/M8BWq76HJi4


2. Het Trophy System

De Trophy is een afweerbeschermingssysteem voor gevechtsvoertuigen, een zgn. active protection system (APS)


1. De IJzeren Koepel / Iron Dome

De IJzeren Koepel

De IJzeren Koepel

IJzeren Koepel, of ‘Iron Dome’ is een raketafweersysteem. Het is ontwikkeld door de Israëlische fabrikant Rafael Advanced Defense Systems. Het systeem is bedoeld om de Israëlische burgers tegen raketaanvallen vanuit naburige gebieden te beschermen.

Het systeem is actief sinds 2011 en is een succes. The Jerusalem Post berichtte in maart 2012 over de grootste prestaties. Sinds de IJzeren Koepel actief is, is 90% van de Palestijnse raketten uit de lucht geschoten.

Het systeem is grootschalig ingezet in het conflict in de Gazastrook 2012. Ook is het ingezet in het Conflict in de Gazastrook 2014. Ondanks vele raketaanvallen van Hamas was de schade relatief beperkt. Een verbeterde versie van het systeem, David’s Sling genaamd (de Slinger van David) is nog in ontwikkeling.


Zie hier ->>> 100 grootste wapen producerende bedrijven ter wereld op deze website.