Bijna kwart controleert en manipuleert Facebook account partner

0
Bijna kwart controleert en manipuleert Facebook account partner
Bijna kwart controleert en manipuleert Facebook account partner

Bijna kwart controleert en manipuleert Facebook account partner

Gebruik jij Facebook en ben je verwikkeld in een relatie? Dan is de kans groot dat je levensgezel je gangen via Facebook controleert. Het kan natuurlijk ook gewoon een eenvoudige manier van nieuwsgierigheid zijn, maar dit gaat net iets verder.

Denk je dat je Facebook-account gehackt is? Dat kan, maar de kans is ook heel groot dat je vriendje of vriendinnetje aan het klooien is met je Facebook zegt de University of British Columbia. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sociale media op deze website…


Bijna kwart controleert en manipuleert Facebook account partner

Ligt de telefoon of de iPad van je geliefde onbeheerd op tafel en zie je dat Facebook in gebruik is? Is de persoon in kwestie even niet in de buurt, dan is de kans groot dat je even checkt wat hij of zij aan het aan het doen is.


Zie hier de Top 30 populairste Instagram hotspots 2022 volgens Seeders.


“It’s clearly a widespread practice. Facebook private messages, pictures or videos are easy targets when the account owner is already logged on and has left their computer or mobile open for viewing.”

Ahmed Usmani, voormalig onderzoeker University of British Columbia


Antwoord op de vraag: zijn getatoeëerde mannen aantrekkelijker?


Donkere motieven?

Het onderzoek is gedaan onder 1.308 volwassen Facebook-gebruikers. 24 procent van de deelnemers gaf toe dat zij wel eens ‘speelden’ met het account van hun partner. Uit nieuwsgierigheid of om een ‘grapje’ uit te halen met bijvoorbeeld een foto.


Zie hier: Nederlandse kinderen zitten weer meer achter een beeldscherm.


Maar er waren ook donkere motieven vertelt Ivan  Beschastnikh, professor verbonden aan het onderzoek: “Jealous snoops generally plan their action and focus on personal messages, accessing the account for 15 minutes or longer.”


Wist je dat gebruik sociale media gekoppeld wordt aan slechte lichamelijke gezondheid.


Opvallend was ook dat wanneer één van partners het Facebook account van de ander controleerde de relatie een grote kans had om te eindigen. Hacken van accounts is een probleem, wachtwoorden zijn belangrijk, maar let dus ook op je partner!


Zie hier de top 20 populairste sociale media platformen 2021 (maandelijks actieve gebruikers).


Bron en meer informatie: Characterizing social insider attacks on Facebook, Wali Ahmed Usmani, Diogo Marques, Ivan Beschastnikh, Konstantin Beznosov, Tiago Guerreiro en Luís Carriço: NSS, Department of Computer Science, University of British Columbia, LaSIGE, Faculdade de Ciências, Universidade de Lisboa, LERSSE, Department of Electrical and Computer Engineering, University of British Columbia, februari 2017


Zie hier de signalen dat je partner vreemdgaat.


Geef een reactie