Boeken die je brein stimuleren – 10 voorbeelden hersenkrakers

0
Boeken die je brein stimuleren
Boeken die je brein stimuleren

Boeken die je brein stimuleren – 10 voorbeelden van hersenkrakers

Lekker man, een potje lezen. Zet die grijze massa maar eens aan het werk. Gooi al je vooroordelen en meninkjes eens overboord en lees! Naast deze boeken die je brein stimuleren, hier ook een Top 100: Boeken die iedereen gelezen moet hebben!


Lees hier ->>> meer over onze hersenen op deze website.


Boeken die je brein stimuleren – 10 voorbeelden van hersenkrakers

Natuurlijk hopen we ook dat je via ons een boekje aanschaft, maar dat is niet het belangrijkste. Nee, we moeten zien, lezen, spelen, ervaren, experimenteren en converseren, alleen dan komen we verder…


1. The Art of War / De kunst van het oorlogvoeren – Sun Tzu

De kunst van het oorlogvoeren is een standaardwerk over de strategie van het oorlogvoeren, geschreven door de Chinese generaal Sunzi (of Sun Tsu) rond 500 voor Christus. Het wordt beschouwd als het oudst bekende boek over oorlog en strategie. In 13 korte hoofdstukken beschrijft de auteur de oorlogvoering op een zodanige manier, dat strategen en generaals het heden ten dage nog steeds gebruiken.

Hier->>> vind je een gratis Nederlands exemplaar van dit boek.


2. Thinking, Fast and Slow – Daniel Kahneman

Hier->>> vind je een alleraardigste Nederlandse samenvatting / recensie van dit boek

Hier->>> vind je een gratis Engels exemplaar van dit boek


3. A Short History of Nearly Everything / Een korte geschiedenis van bijna alles – Bill Bryson

‘Hoe kunnen ze weten hoe en wanneer het heelal begon en hoe het was toen het begon? Hoe weten ze wat er zich in een atoom afspeelt? En dan nog de vraag – misschien wel bovenal – hoe kan het dat wetenschappers vaak van alles lijken te weten, maar nog steeds geen aardbeving kunnen voorspellen of ons zelfs maar vertellen of we een paraplu moeten meenemen naar de races van volgende week woensdag?’ In Een kleine geschiedenis van bijna alles onderneemt Bill Bryson zijn meest avontuurlijke reis tot nu toe: die door het leven zelf.


4. The Greatest Secret in the World / Het geheim van een succesvol leven – Og Mandino

Bijna dertig jaar geleden verscheen dit boek voor het eerst en in de loop der jaren is het klassiek geworden. Het verhaal van de oude, steenrijke Hafid, die in Damascus met zijn hoofdboekhouder terugkijkt op zijn leven.


5. The Courage to Write – Ralph Keyes

Ralph Keyes assures readers that anxiety is felt by writers at every level and can be harnessed to produce honest and disciplined work., Keyes offers specifics on how to make the best use of writers’ workshops and conferences and how to handle criticism of works in progress; he also exposes the most common ”false fear busters” (needing new equipment, a better setting, a new agent). Throughout, he includes the comments of many accomplished writers–Pat Conroy, Amy Tan, Rita Dove, Isabel Allende, and others–on how they transcended their own anxieties to produce great works.


6. Jump Start Your Business Brain – Doug Hall

Doug Hall shares data-proven methods that can make sales, marketing, and business development measurably more effective.


7. You Are Not Your Brain – Jeffrey Schwarz

Most of us need to practice greater discipline in how we think and act. This book offers tips on how to control your mind while managing any impulses that may be impacting relationships, productivity, and overall success.


8. Outliers: The Story of Success / Uitblinkers – Malcolm Gladwell

De geheimen van de softwaremiljardair, de briljante voetballer, de geniale wiskundige en The Beatles zijn niet onbegrijpelijk. In Uitblinkers laat Malcolm Gladwell zien waarom sommige mensen succes hebben, en andere niet.


9. The Power of Habit: Why We Do What We Do in Life and Business / Macht der gewoonte – Charles Duhigg

Een gewoonte voltrekt zich in onze hersenen in niet meer dan drie stappen: de aansporing (ik heb een vieze smaak in mijn mond) gevolgd door de routinehandeling (ik neem een kauwgommetje) resulterend in de beloning (dat is lekker fris!). Je bewust worden van dit proces is een sleutel tot succes op vele gebieden: het kan de productiviteit op je werk verhogen en je creativiteit vergroten.


Wist je dat de snelheid van denken nauwelijks verandert gedurende levje en zegt onderzoek


10. Think Like a Freak – Steven D. Levitt and Stephen J. Dubner

In hun internationale megasellers Freakonomics en SuperFreakonomics toonden Levitt en Dubner aan dat alledaagse problemen vaak opgelost kunnen worden door gedrag dat tegen elke normale intuïtie indruist.
In Think like a freak wordt onze gangbare wijze van denken opnieuw op zijn kop gezet en leert de lezer geleerd te denken als een freak, een zonderling, en waarom dat nuttig is. Levitt en Dubner analyseren de beslissingen die we nemen, de plannen die we maken, de moraal die we erop nahouden, en ze tonen aan dat hun inzichten kunnen worden toegepast in ons dagelijks leven, waardoor we slimmere en betere besluiten nemen. Het boek bevat een gereedschapskist met instrumenten voor beter leven en denken. Zo leren we wat de voordelen zijn van iets op te geven in plaats van door te zetten en hoe we succesvol kunnen zijn in iets waar we geen talent voor hebben.


Geef een reactie