Can’t Hurt Me – David Goggins samenvatting

0
Can't Hurt Me - David Goggins samenvatting
Can't Hurt Me - David Goggins samenvatting

Can’t Hurt Me – David Goggins samenvatting

Can’t Hurt Me is het verhaal van David Goggins, die zijn overgewicht en depressies omzette in een atleet die records brak.

Als het gaat om fit worden, vinden hebben we altijd wel een excuus. Te druk, te moe, geen zin… Maar wat gebeurt er als we stoppen met het verzinnen van excuses?

David Goggins stopte met het verzinnen van excuses en begon mee 100% te geven. Hij was een Navy SEAL, ultra-atleet en bezat ooit het wereldrecord voor de meeste pull-ups in 24 uur. Hij is één van de ’toughest’ mensen ter wereld.

Website: www.davidgoggins.com


Lees hier ->>> meer over meer samenvattingen van managementboeken op deze website.


Can’t Hurt Me – David Goggins samenvatting

Koopt hier het boek…
Koopt

Zijn succes is hem niet komen aanwaaien. Goggins had een verschrikkelijk zwaar leven. Na een gewelddadige en traumatische jeugd te hebben overleefd, werd hij geconfronteerd met extreme armoede en discriminatie.

Op zijn twintigste was ie veel en veel te dik. Door het trauma uit zijn jeugd was hij zo goed als analfabeet. Dit alles hield hem echter niet tegen.

In zijn boek Can’t Hurt Me: Master Your Mind and Defy the Odds laat hij zien dat de moeilijke zaken in het leven je juist sterk kunnen maken.


De lessen van Goggins

  1. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoeveel trauma’s je hebt, je kunt er altijd sterker uitkomen.
  2. Voor succes moet je kei- en keihard werken en jezelf pushen om echt alles te geven.
  3. Als je denkt dat je er doorheen zit hebt je pas 40 procent gegeven, je hebt zeker nog 60 procent meer te geven.

Zie hier de zeven eigenschappen van effectief leiderschap: een samenvatting.


“When your mind is telling you you’re done, you’re really only 40 percent done.”


Hoe haal je het maximale uit je leven?

Les 1: Ongeacht wat je tegenkomt, je kunt het overwinnen en er door groeien en er van leren

Friedrich Nietzsche zij ooit ‘Was dich nicht umbringt, macht dich stärker.’ en volgens Goggins is dat de de spijker op z’n kop. Hij is als kind aan zijn gewelddadige vader ontsnapt, maar het trauma bleef hem tot jarenlang negatief beïnvloeden.

Goggins had last van ’toxic stress’. Hierdoor presteerde hij zeer slecht op school. Als twintiger had hij een uitzichtloze baan en compenseerde dit alles hij door te eten. Al snel woog hij bijna 150 kilo.

Na het zien van een documentaire over de Navy SEALs, besloot hij om zelf een SEAL te worden. Goggins was 50 kilo te zwaar, maar hij liet zich hierdoor niet tegenhouden. Zo viel hij 50 kilo af in drie maanden.


Zie hier de Top 25 best verkochte managementboeken 2022.


Nadat hij ​​SEAL werd, bleef hij zichzelf pushen. Zo brak hij het wereldrecord voor pull-ups, naast vele andere indrukwekkende fitnessprestaties.

Hoe kon hij dit allemaal bereiken? Hij nam de beslissing om zichzelf niet langer als een slachtoffer van de omstandigheden te zien. In plaats daarvan begon hij het leven te zien als ’the ultimate training ground’.

Hij zegt dat het jezelf herinneren aan zaken die je hebt ‘overwonnen’ de beste manier is om jezelf ervan te overtuigen om door te gaan als je wilt stoppen.

Alle moeilijkheden en pijn die je ervaart, maken je sterker. Uitdagingen in het leven zijn als gewichtheffen. Hoe meer we tillen en overwinnen, hoe sterker we zullen zijn.


Zie hier de samenvatting van How To Win Friends And Influence People door Dale Carnegie.


Les 2: Als je naar het volgende niveau wilt, werk dan hard en rek je grenzen op

Goggins is niet alleen een SEAL, maar ook een ultra-uithoudingsatleet. Vergeet marathons, hij heeft aan 100-mijls wedstrijden en 24-uurs wedstrijden meegedaan.

Als mensen vragen hoe hij zoveel heeft kunnen doen, zegt hij dat het allemaal neerkomt op arbeidsethos, de bereidheid om de meters ook te maken.

De samenleving van tegenwoordig houdt van snelle oplossingen. Maar als het gaat om het beheersen van jezelf, is er geen snelle oplossing.

De reden dat hij zo diep kan gaan is vanwege zijn vermogen om hard te werken. En tegen degenen die zeggen dat ze geen tijd hebben om hogere doelen in het leven te bereiken, moeten vroeger opstaan en aan de slag.

Goggins leert ons ook dat een deel van onze geest dat ons in het leven tegenhoudt, de ‘governor’, de baas, over onze geest is.

Het kent onze grenzen, zegt ons geen risico’s te nemen en voedt zich met onzekerheden. Om de governor te overwinnen, moeten we buiten onze comfortzone gaan.

We moeten ons realiseren dat wanneer zaken het moeilijkst worden en zo goed als onmogelijk lijken, we de kans krijgen om onze geest te verharden en onze grenzen te verleggen.

Volgens Goggins: ‘Victory often comes down to bringing your very best when you feel your worst.’


Zie hier de samenvatting van 12 Rules for Life door Jordan Peterson.


Les 3: Stop met het gebruiken van 40 procent van je inspanning en geef de volle 100 procent

Ken je dat gevoel aan het einde van een lange training waarbij je het gevoel hebt dat je alles hebt gegeven en niet meer kunt?

Volgens Goggins heb je nog 60 procent te geven! Het klinkt misschien gek, maar als mensen hebben we de neiging om op te geven nadat we slechts 40% van ons maximale vermogen hebben gegeven.

Pas als je het valse idee opgeeft dat je je maximale inspanning hebt gegeven, kun je echt groeien. Als je voorbij de 40 procent gaat, verhoog je je pijntolerantie en kunt je je zelfbeperkende denkwijze loslaten .

Wanneer je voorbij de 40 procent gaat, waarmee het grootste deel van de rest van de wereld tevreden lijkt te zijn, ontgrendel je een hoger prestatieniveau. Hiermee zul je buitengewone resultaten behalen.


Zie hier het woordenboek Managementtaal / Kantoortaal met bijna 500 (bullshit) woorden.


Tot slot

Can’t Hurt Me is een inspirerend verhaal. Je leert je wat ervoor nodig is om je geest te beheersen van iemand die enorme obstakels heeft overwonnen en een van de ’toughest’ mensen op aarde is geworden.

Hij helpt je mentale blokkades te doorbreken en controle over je succes te krijgen. Na het lezen, verschuil je je niet langer achter excuses, neem je je verantwoordelijkheid om beter te worden dan ooit tevoren.


Wij stellen een bijdrage voor ons werk zeer op prijs als blijk van waardering van uw kant en voor ons om er nog harder aan te werken!

Bedrag


Zie hier de Top 10 beste boeken over zelf discipline (en 14 lijstjes)


Geef een reactie