Checklist voor intelligente mensen – 17 stuks

0
Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen
Wat intelligente mensen dagelijks denken en zeggen

Checklist voor intelligente mensen

Hier kun jij kijken of je een beetje tot het slimmere deel van de natie behoort. Er staan hier onder 17 kenmerken van intelligente mensen benoemd. De kenmerken zijn niet uit de grote duim gezogen, maar hebben allen een wetenschappelijke oorsprong. Het zijn de gedachten van ook weer wat slimmere mensen die deze kenmerken hebben opgeschreven in een één of ander (obscuur) wetenschappelijk blaadje. Nou, kijk gewoon zelf maar of je tot die groep behoort.

Checklist voor intelligente mensen
Kenmerken van intelligente mensen


Checklist voor intelligente mensen

Zie hier->>> meer artikelen over intelligentie op deze site.


1. Je bent ’s nachts actief

Een beetje nachtbraken hoort er wel bij. In de nacht, wanneer anderen op één oor liggen, kunnen zij ongestoord hun gang gaan.


2. Je houdt van donkere humor

Ze kunnen de humor van Hans Teeuwen en André Manuel wel waarderen. De gedacht is dat wanneer je kunt genieten van donkere humor je in staat moet zijn “om complexe informatie te verwerken”. Zie daar voor het volgende artikel op deze site: Lachen om donkere humor duidt op intelligentie zegt onderzoek.


3. Je bent niet haantje de voorste

Ze zijn vaak het wat rustige type, niet de persoon die continu luidruchtig aanwezig wil zijn. Soms een beetje introvert en sociaal minder aangepast.


4. Je gaat problemen te lijf

Ze ontkennen niet dat er iets mis is. Ze (h-)erkennen dat er wat loos is en ondernemen actie.


5. Je bent graag in het gezelschap van andere creatieve en intelligente mensen

Soort zoekt soort en zij zijn altijd op zoek naar andere interessante mensen waar weer nieuwe kennis en ideeën kunnen worden besproken en opgehaald.


6. Je bent niet iemand die zich enorm fysiek inspant

Het is niet zo dat ze de hele dag op bank liggen, maar het zijn nu gemiddeld niet de marathonlopers en de de Elfstedentocht fietsers of schaatsers. Schijnbaar zijn andere zaken, de intellectuele, aantrekkelijker om je mee bezig te houden.


7. Je gelooft niet in God

Lees zelf maar op deze site:Atheïsten zijn intelligenter dan religieuzen. Niet-gelovigen zijn non-conformistischer dan mensen die houvast hebben aan religie. Bij wetenschap en bij jezelf ontwikkelen is een nieuwsgierige en open houding natuurlijk een pré.


8. Je bent graag alleen

Slimme mensen hebben meer tijd voor zichzelf nodig Je kunt het ook zo zien (en daar lezen): ze hebben anderen ook gewoon minder nodig om te overleven. Ze passen zich makkelijker aan aan nieuwe situaties en omstandigheden. Zij zijn gewoon beter in het verzamelen van voedsel en het vinden van een onderdak dan de dombo’s.


9. Je bent een perfectionist en je bent overdreven kritisch op jezelf

Het beste is niet goed genoeg en er zijn altijd andere die rondlopen die het weer beter kunnen.


10. Je hebt wel eens wat drugs gebruikt

Dat gebruik van geestverruimende spiritualiën is ook een teken van nieuwsgierigheid. Er blijkt zelf een positieve relatie te zijn tussen de verslaving aan alcohol en drugs en het intelligentieniveau.


11. Je bent het eerste kind in het gezin

Dat zeggen in ieder geval de geleerden van de Universiteit van Leipzig in hun artikel: Examining the effects of birth order on personality.


12. Je wilt graag op de hoogte blijven

Ze doen er alles aan om geïnformeerd te blijven over verscheidene onderwerpen. Kijken van documentaires, boeken lezen, het internet afstruinen en daar horen dagelijks toch wel drie verschillende kranten bij.


13. Je bent continu bezig met tientallen nieuwe projecten

Het denken stopt niet en het handelen ook niet en alles tegelijk en alles nu. Frans willen leren, de auto repareren en ondertussen ook nog die schaakwedstrijd willen winnen tijdens het programmeren van een één op ander nieuw appje. Soms niet al te productief, maar zeker wel creatief.


14. Je kunt aardig schaken (leren)

Wist je dat Marlon Brando, Bono, David Bowie en Bob Dylan aardige schakers waren (of zijn). Jij ook?


15. Je stelt de juiste vragen

Ze proberen het gesprek niet te kapen door hun meningkjes aan aan anderen op te dringen. Nee, ze zij oprecht geïnteresseerd in de ander en proberen het meeste uit ieder gesprek te halen.


16. Je post geen inspiratie quotes op Facebook (en je gelooft er ook niet in…

Het voorbeeld hier onder moet genoeg zijn. Zie hier het aardige artikel: On the reception and detection of pseudo-profound bullshit.


17. Je denkt dat je niet zo slim bent

Dat heet met een mooi woord: “Dunning-krugereffect” en de omschrijving van dit effect is volgens Wikipedia: Incompetente mensen overschatten nogal eens hun eigen kunnen, en daardoor wanen ze zich bovengemiddeld competent. Mensen die werkelijk bovengemiddeld competent zijn, hebben daarentegen de neiging hun eigen kunnen te onderschatten. Minder competente mensen slaan zodoende hun eigen capaciteiten hoger aan dan zij die veel competenter zijn.

Geef een reactie