Creëer je eigen droomtuin met deze tips!

0
Creëer je eigen droomtuin met deze tips!
Creëer je eigen droomtuin met deze tips!

Creëer je eigen droomtuin met deze tips!

Er is niks fijners dan op een heerlijke zomerdag te kunnen ontspannen in je eigen tuin. Lekker genieten van het zonnetje. Barbecueën met vrienden of familie, of even tot rust komen met een goed boek.

Voordat je kunt genieten van je eigen tuin is het belangrijk om er een fijne plek van te maken. Het creëren van jouw eigen droomtuin is een proces. Het is belangrijk om van te voren de functie van de tuin te bepalen.

Wat wil je allemaal in de tuin kunnen doen? Je kunt inspiratie opdoen in woonmagazines of door het bezoeken van tuincentrums. Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan kun je van start met het creëren van jouw tuin. Door de volgende stappen toe te passen tijdens het proces geniet jij straks van jouw eigen droomtuin.


Lees hier ->>> meer tips op deze website.


Maak een moodboard

Alle inspiratie die je opdoet tijdens je bezoek aan een tuincentrum. Of tijdens het bladeren door verschillende woonmagazines kun je vervolgens bundelen op een moodboard. Verzamel alle plaatjes die jij mooi vindt en plak ze op dit bord.

Welke kleuren spreken je aan? Welk soort tuinstoelen vind je mooi? En welke planten wil jij straks in de tuin. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van de stijl en de kleuren die jij mooi vindt. Vervolgens kun je deze stijl en kleuren doorvoeren in jouw tuinontwerp.

De voorbereiding


Wanneer je de stijl en de kleuren bepaald hebt, kun je aan de slag met de voorbereiding. Er komt namelijk best wel wat kijken bij het maken van het juiste tuinontwerp. De tuin moet immers functioneel zijn, maar er ook mooi uit komen te zien. Het is belangrijk om op de volgende onderdelen te letten:

  • Wat zijn de grenzen van jouw tuin? Denk hierbij aan de grenzen van je schutting, kavel & huis.
  • Bepaal de inkijk van de buren zodat je kunt kijken welke planten of bomen je wil gaan gebruiken. Om inkijk te verminderen is het aan te raden om bomen en/of grote planten strategisch te plaatsen.
  • Kijk welke elementen uit je huidige tuin je wil behouden. Hier moet je nieuwe plan omheen gemaakt worden.
  • Kijk waar de ramen en deuren van je woning en schuur zich bevinden en neem dit mee bij het bepalen van de juiste inrichting.

Volg de trends

Natuurlijk is het vooral belangrijk dat jij happy bent met je tuin. Maar het is ook leuk om te kijken naar de huidige tuintrends. Wat is er hip en hot op dit moment en welke elementen hiervan kun je in jouw tuin verwerken? Let er bij het ontwerp ook op dat jouw tuin onderhoud proof is, en gemakkelijk winterklaar gemaakt kan worden.

Kies een kleurenpalet

Het is aan te raden om één kleurenpalet te kiezen voor jouw droomtuin. Dit zorgt voor meer rust en ruimte in de tuin. Daarnaast heeft kleur een groot effect op de wijze waarop mensen een bepaalde ruimte ervaren. Welk gevoel wil jij graag hebben wanneer je in de tuin zit?

Wil je een echt vakantiegevoel oproepen zoals je dat hebt wanneer je in Spanje op vakantie bent? Dan kun je kleuren die jouw aan Spanje doen denken gebruiken in jouw tuin zoals rood of terracotta tegels. Zo kun je dit voor elke stijl toepassen die jij graag wil benadrukken.

De inrichting

De inrichting van de tuin maakt het plaatje compleet. Speur het internet af naar de mooiste loungesets of bezoek een tuincentrum. Houd bij het kiezen van de meubels rekening met het kleurenpalet dat je gekozen hebt!


 

Geef een reactie