De 10 meest interessante investeringen

0
De 10 meest interessante investeringen
De 10 meest interessante investeringen

De 10 meest interessante investeringen

Investeren, iets waar je steeds meer mensen om je heen over hoort praten deze dagen. Misschien dat je er zelf ook al vol in zit, of al een tijdje plannen hebt om daadwerkelijk de stap te gaan zetten.

Maar vergeet niet, investeren is een breed begrip en er zijn dan ook diverse opties waar je uit kunt kiezen. Wij zullen de 10 meest interessante voor je op een rijtje zetten.


Lees hier ->>> meer over geld op deze website.


Vastgoed

Bezit jij over genoeg financiële middelen, dan kan het interessant zijn om te investeren in vastgoed. Dit type investering zorgt vaak voor een prima rendement zonder al te veel risico, vanwege het onderpand dat erbij hoort. Risicospreiding kan in sommige gevallen door de grote bedragen wel wat lastiger zijn.

Gaat het jou in dit geval om te grote bedragen, dan kun je ook kiezen voor crowdfunding of vastgoedfondsen. Op deze manier beleg je toch in vastgoed, zonder een pand te hoeven kopen.


Cryptovaluta

Een geliefde manier van investeren is het investeren in cryptomunten. Dit komt doordat het rendement op spaargeld tegenwoordig enorm laag is en veel mensen hun vertrouwen in de banken verloren hebben.

Door Bitcoins te kopen behaal je een hoger rendement dan wanneer je je geld op een spaarrekening laat staan en daarnaast zijn de vooruitzichten op de lange termijn positief. Let wel, de Bitcoin koers kan in sommige periodes zo enorm schommelen dat het ook risico’s met zich meebrengt.


Aandelen

Dankzij online brokers is het investeren in aandelen tegenwoordig voor veel meer mensen toegankelijk geworden en hierdoor ook toegenomen in populariteit.

Schreeuwend op de beurs, strak in pak is dus zeker niet nodig wanneer je wilt beleggen in aandelen van onder andere Apple en Tesla. Ook hier geldt, net als bij cryptomunten, dat de koers enorm kan schommelen en winst dus niet gegarandeerd is.


Pensioen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar pensioen kan ook gezien worden als een type investering. Iedere maand betaalt namelijk elke werkende Nederland een aanvullend pensioen, ook wel de pensioenpremie genoemd.

Deze wordt automatisch verrekend op jouw salarisstrook en neemt toe met het aantal jaar dat je werkt. Deze premies worden belegd in een pensioenfonds en uiteindelijk aan jou uitgekeerd op jouw oude dag.


Exchange Traded Fund (ETF), fondsen en indices

Wil je graag investeren, maar toch het liefst zo min mogelijk risico lopen? Door ervoor te kiezen een ETF te kopen, koop je in één keer een hele verzameling aandelen waar deze ETF probeert zo nauwkeurig mogelijk de indexkoers van fondsen en indices te volgen.

Deze kan je eigenlijk zien als een soort ‘mandje met beleggingen’. Het voordeel hiervan is dat in het geval van één slecht presterend aandeel, de andere aandelen dit kunnen opvangen.


Goederen en grondstoffen

Tegenwoordig merk je dat er steeds meer interesse is in grondstoffen als goud en olie. Niet zo’n hele gekke gedachte, aangezien deze enorm zijn gestegen in waarde de afgelopen periode.

Bij dit type investering is het vaak een spel van vraag en aanbod. Hoe meer vraag en hoe minder het aanbod, hoe hoger de prijs zal zijn. Bijkomend voordeel is dat grondstoffen nooit failliet kunnen gaan.


Alternatieve beleggingen zoals kunst en antiek

Onder alternatieve beleggingen valt bijvoorbeeld kunst, een klassieke auto of een hele bijzondere wijn. Kort gezegd is dit eigenlijk een investering in exclusieve goederen, waarvan men verwacht dat deze zal toenemen in waarde.

Let wel op dat je dit soort investeringen altijd via de juiste weg koopt, er zijn namelijk genoeg mensen op de markt die hier graag een slaatje uit slaan…


Startups

Wat steeds meer in opkomst is, is het investeren in jonge bedrijven – startups. Ondanks dat dit interessant klinkt, zijn er ook een hele hoop valkuilen. Zo kan het in sommige gevallen zo zijn dat startups niet tot nauwelijks opschalen en hierdoor weinig groei realiseren.

Kies je ervoor om te investeren in een startup, check van tevoren dan dus ook altijd goed de referenties en wees er scherp op dat de technologie altijd door het bedrijf zelf wordt ontwikkeld. Een goed begin is het halve werk.


Peer-to-peer leningen

Peer-to-peer leningen. Voor veel Nederlanders nog onbekend, maar in het buitenland al stukken populairder. Heel kort door de bocht gezegd leen jij jouw geld uit aan particulieren zonder tussenkomst van de bank, waarmee zij vervolgens bijvoorbeeld hun verbouwing kunnen financieren.

In Nederland ligt het rendement bij dit type leningen rond de 5 procent, maar in het buitenland in sommige gevallen zelfs boven de 10 procent! Dit maakt het voor veel mensen een hele interessante manier van investeren.


Sparen

Niet direct voor de hand liggend, maar wel degelijk een manier van investeren is het sparen van je geld op een spaarrekening.

Tegenwoordig levert dit qua rente niet heel veel meer op, waardoor mensen zoeken naar alternatieven zoals bijvoorbeeld de opties die hierboven beschreven zijn. Toch durft een grote groep mensen het risico niet te nemen en is dit voor velen nog steeds een veilige manier van geld bewaren. 


Kortom, genoeg stof tot nadenken!


Geef een reactie