De 10 populairste beroepen onder psychopaten

0
De 10 populairste beroepen onder psychopaten
De 10 populairste beroepen onder psychopaten

De 10 populairste beroepen onder psychopaten

In zijn boek The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies and Serial Killers laat Kevin Dutton ons zien welke tien banen de voorkeur hebben van een psychopaat. Een psychopaat is iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis. Dat wil zeggen dat zo’n persoon zich voortdurend antisociaal en / of crimineel gedraagt. Hij of zij houdt zich niet aan de sociale normen die de maatschappij stelt. Ook hebben psychopaten een baan en wel bij voorkeur de volgende…


De 10 populairste beroepen onder psychopaten
De 10 populairste beroepen onder psychopaten


De 10 populairste beroepen onder psychopaten

Psychopaten zijn niet bij voorbaat geobsedeerd met moorden, maar het is vooral de manipulatieve en controlerende soort mensen. Kevin Dutton ziet de volgende beroepen als uitermate geschikt voor mensen met psychopathische neigingen.Ambtenaar

Dutton denkt dat psychopaten kiezen voor het beroep als ambtenaar omdat ze goed zijn in het beheersen van crisissen en orde kunnen handhaven. Bovendien zijn ze vrij intelligent.


Chef-kok

Psychopaten kunnen zich prima handhaven in chaotische situaties zoals in een keuken van een restaurant. Ook het snijden is natuurlijk een mooie bijkomstigheid.


Geestelijkheid

Natuurlijk zijn er heel veel brave dominees en lieve priesters, maar een belangrijke eigenschap van een psychopaat is dat hij of zij ook wil ‘heersen en domineren’. Ze willen de ander controleren en exploiteren en door deel uit te maken van de geestelijkheid kan dit op een legitieme wijze.


Politieagent

Dutton rangschikt agenten als zevende op de ranglijst van meest populaire beroepen onder psychopaten. Ze kunnen de baas spelen in een omgeving met constante crisissituaties en chaos.


Journalist

Zeker, ook zij staan op de lijst. Dutton denkt dat journalisten het vermogen hebben om charmant, gefocust en meedogenloos te zijn om het verhaal te krijgen dat ze willen. Het tijdig iets doen en je stipt aan je afspraak houden is een belangrijke psychopathische eigenschap.


Chirurg

Heerlijk voor een psychopaat, want je hebt letterlijk het leven van een ander in handen.


Verkoper

Om te slagen als goede verkoper moet je schaamteloos en meedogenloos zijn.


Presentatoren

Het zijn de grootste narcisten die je je kunt voorstellen, altijd kalm, gefocust en geconcentreerd.


Advocaat

Advocaten krijgen een ongelooflijk veel vertrouwen van hun cliënten en ze kunnen mensen maken en breken.


CEO

Altijd koelbloedig en bereid om vergaande stappen te nemen die grote consequenties hebben voor het eigen bedrijf, andere bedrijven en de mensen die er werken. Ze kunnen de zaak op een geweldige wijze manipuleren en daarom staan ze nummer één op de lijst van Kevin Dutton.


Lees hier ->>> meer over psychologie op deze website…


Geef een reactie