, , , , , , , ,

De best gewaardeerde musea in Nederland (een top 10)

De best gewaardeerde musea in Nederland

De best gewaardeerde musea in Nederland (een top 10)

De best gewaardeerde musea in Nederland hebben we gevonden bij Zoover, een beoordelingssite voor o.a. bezienswaardigheden.

Hoewel wij (helaas) niet door hen gesponsord worden, willen we dit lijstje hoogst gewaardeerde musea in Nederland jullie niet onthouden. Prima te doen in een vakantie of weekend en “Ies ook weer kultur man”!


Lees hier ->>> meer over kunst op deze website.


De best gewaardeerde musea in Nederland (een top 10)

10. Paleis Het Loo Apeldoorn 8,3

Paleis Het Loo is een voormalig koninklijk paleis en nu een nationaal museum, gelegen aan de rand van Apeldoorn. Het is eigendom van de Staat, van ons dus, en behoort tot de Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten.


9. Naturalis Leiden 8,4

De officiële naam is Naturalis Biodiversity Center en het is een onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum in Leiden.


8. Gevangenismuseum Veenhuizen Veenhuizen 8,4

Dit museum informeert bezoekers op interactieve wijze over de omgang met misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot vandaag de dag en er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van Veenhuizen als gevangenisdorp.


7. Oorlogsmuseum Overloon in Liberty Park Overloon 8,5

Het Oorlogsmuseum Overloon is een istorisch en educatief museum in de plaats Overloon dat zich vooral richt op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Het is het grootste museum van Nederland en bestaat uit een bosachtig park waarin twee voormalige musea, het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum en het Marshallmuseum (10.000 m²), gehuisvest zijn.

Dit museum is opgericht met als basis de resten van de Slag om Overloon, zoals tanks en kanonnen.


6. Wrakkenmuseum Terschelling 8,5

Dit museum is gevestigd in een prachtige en monumentale boerderij uit 1859 en er worden voorwerpen tentoongesteld die afkomstig zijn uit scheepswrakken of verkregen zijn door strandjutten.


5. Nederlands Openluchtmuseum Arnhem 8,6

Het Nederlands Openluchtmuseum geeft een beeld van het leven in Nederland van de laatste eeuwen.

Het wonen en werken wordt aan de hand van veelal verplaatste en originele gebouwen zoals diverse soorten boerderijen, een aantal molens, een Zeeuwse kerk en een stoomzuivelfabriek in beeld gebracht.


4. Nederlands Bakkerijmuseum Hattem 8,6

Het Nederlands Bakkerijmuseum beschikt over misschien wel het meest omvangrijke kenniscentrum op het gebied van de historie van brood en banket in West-Europa.


Zie hier de Top 10 kunstmusea in Europa die je bezocht moet hebben.


De hoogst gewaardeerde musea in Nederland, een top 3


3. Drents Museum Assen 8,7

Het Drents Museum heeft een grote collectie over de prehistorie, Zo zijn er de beroemde veenlijken te bezichtigen zoals het meisje van Yde en het echtpaar van Weerdinge.

Ook zijn er vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden en bijvoorbeeld de oudste boot, de Kano van Pesse.


2. Kröller-Müller Museum Otterlo 8,7

Het Krölller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In het museum en het aangrenzende beeldenpark, samen ca. 25 ha, komen jaarlijks komen ruim 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Enkele namen van werken van kunstenaars die er te zien zijn:


Zie hier de Top 10 oudste musea ter wereld.


1. Zuiderzeemuseum Enkhuizen 9,3

Het Zuiderzeemuseum is een cultuurhistorisch museum dat de cultuur van de dorpen en steden rond de voormalige Zuiderzee, nu het IJsselmeer, in beeld wil brengen.

Het binnenmuseum heeft bijvoorbeeld een schepenhal met 13 echte schepen die op de Zuiderzee hebben gevaren. Het buitenmuseum heeft onder andere een molen, kalkovens, haringrokerijen, stoomwasserij, snoepwinkeltjes, een apotheek en een mandenmaker.


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie