De beste Kung-Fu films (een top 10)

Bruce Lee, De beste Kung-Fu films
Bruce Lee, De beste Kung-Fu films

De beste Kung-Fu films hebben we geprobeerd op een rijtje te zetten. Zeker een mooi lijstje voor de koude winteravonden. Jet li, Bruce Lee en Jackie Chan, zij staan er natuurlijk in.

Om vast in de sfeer te komen: van iedere film beelden en van Once Upon a Time in China zelfs de gehele film via You Tube. Kijken dus naar de beste Kung-Fu films en aanvullingen en tips zijn altijd welkom.

 


Lees hier ->>> meer over films op deze website…


De beste Kung-Fu films (een top 10)

 


10. Once Upon a Time in China

Dee film Wong Fei Hung is internationaal uitgebracht als Once Upon a Time in China. Het is een historische actiefilm uit 1991 onder regie van Tsui Hark en het verhaal gaat over het leven van de Chinese volksheld Wong Fei Hung gespeeld door Jet Li. Hieronder de gehele film…

http://youtu.be/U5kwxs7EYuk


9. Yojimibo

Yojimbo is een Japanse film uit 1961 van regisseur Akira Kurosawa. De titel betekent in het Nederlands “”lijfwacht””. Een ronin, een samoerai zonder meester, komt aan in een klein dorp, waar twee rivaliserende misdaadbazen de macht hebben en geld verdienen met gokken.

Deze samoerai slaagt er in om bij beide misdaadbazen een job te vinden en wordt hun persoonlijke beschermer. Met een sluwe tactiek en met de hulp van zijn zwaard slaagt hij er in om de twee misdaadfamilies tegen elkaar uit te spelen waardoor er uiteindelijk zo goed als niemand meer overblijft van de twee misdaadfamilies.


8. A Touch of Zen

Een regeringsambtenaar ontdekt een complot tegen de keizer, geleid door de invloedrijke eunuch Wei. Wei heeft door dat zijn plan is ontdekt en dood de ambtenaar en zijn familie.

De dochter weet de slachting te ontvluchten en neemt het met haar vrienden in een verlaten fort op tegen Wei en zijn krijgers.


7. The Raid

In de sloppenwijken staat een hoog gebouw waar de gevaarlijkste gangsters wonen. Een eliteteam van agenten krijgt de opdracht om een drugsbaron op de 30e verdieping uit te schakelen. Op de 6e verdieping blijkt echter al dat de missie hopeloos is maar de agenten kunnen niet meer terug.


6. Ong-Bak

De ‘Ong-Bak’ is een Boeddhabeeld dat op het platteland van Thailand in de Nong Pra-du tempel staat. De dorpelingen geloven dat Ong-Bak over magische krachten beschikt en dat hij hen zal behoeden voor het kwaad.

Op een donkere nacht hakt een voormalige inwoner van het dorp, Don (Wannakit Siriput), het hoofd van het beeld af om zo in de gunst te komen van de misdaadkoning Khom Tuan. De jonge strijder Ting (Tony Jaa), moet het afgehakte hoofd van het Boeddhabeeld terughalen.


De beste Kung-Fu films (een top 5)

 


5. The Matrix

Computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze “”Matrix”” gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.


4. House of Flying Daggers

In de 9de eeuw is er onenigheid in China en de rebellenbeweging ‘House Of The Flying Daggers’ komt in opstand tegen de Chinese regering.

Wanneer de soldaten van de regering in een bordeel binnenvallen, vinden ze de blinde danseres Mei en zij lijkt aanvankelijk de dochter van de pas vermoorde leiders van de ‘Flying Daggers’ en met dat idee nemen de soldaten haar dan ook gevangen.

Jin, kapitein van de soldaten van de regering, stelt voor om via haar de hele rebellenbeweging op te rollen. Hij dringt incognito de gevangenis binnen en helpt Mei te ontsnappen, maar al snel lijkt het erop dat Mei en Jin meer gaan voelen voor elkaar.


Zie hier de top 10 beste actie films 2021 volgens IMDb.


De beste Kung-Fu films (een top 3)

 


3. Police Story

De politie van Hongkong staat op het punt om een grote undercoveractie uit te voeren genaamd “Operation Boar Hunt”, in de hoop zo de misdaadbaas Chu Tao te kunnen arresteren.


2. Crouching Tiger, Hidden Dragon

Li, een groot strijder, wil de rest van z’n leven in rust doorbrengen en hij besluit zijn beroemde, krachtige zwaard aan een oude vriend te geven. Dit zwaard wordt gestolen en Li gaat samen met de krijgster Yu achter het zwaard aan.


1. Enter the Dragon

Bruce Lee speelt een Shaolin martial artist van Hongkong, die grote inzicht bezit in zowel vechtsporten als filosofie. Hij ontvangt een uitnodiging voor een martialarts-wedstrijd op een eiland, georganiseerd door de mysterieuze Han.

Lee leert van zijn Sifu, meester, dat Han eens een Shaolin student was, maar verbannen werd uit hun groep, omdat hij misbruik maakte van hun gedragscode.