De betere auto’s volgens de ADAC: Mazda CX 5, Volvo XC40 en Audi Q3

0
De betere auto's volgens de ADAC: Mazda CX-5, Volvo XC40 en Audi Q3
Mazda CX-5

De betere auto’s volgens de ADAC: Mazda CX 5, Volvo XC40 en Audi Q3

De Allgemeine Deutsche Automobil-Club oftewel de ADAC, is de grootste Duitse autoclub, zeg maar de ANWB van Duitsland.

Van de Duitsers weten we dat ze ‘gründlich und pünktlich’ zijn en dat geldt zeker ook voor de onderzoeken die de ADAC naar de kwaliteit van auto’s doet.

Jaarlijks nemen ze bijna 600 modellen onder de loep en geven er hun oordeel over. In dit artikel bekijken we de betere SUV’s uit de tests: de Mazda CX 5, de Volvo XC40 en de Audi Q3. Deze auto’s hebben een hoge instap en zit, zijn luxe, comfortabel en prima caravantrekkers.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


De betere auto’s volgens de ADAC: Mazda CX 5, Volvo XC40 en Audi Q3

Bron: www.adac.de


Mazda CX-5

De betere auto's volgens de ADAC: Mazda CX-5, Volvo XC40 en Audi Q3
Mazda CX-5

De ADAC testte natuurlijk ook de ‘gezinsvriendelijke’ CX-5. Volgens hen is het een meer dan prima auto en zijn ze een beetje verliefd op dit model. Je zou bijna gaan denken dat ze aandelen Mazda CX 5 bezitten.

Deze SUV scoort volgens ADAC op het gebied van comfort, ruimte, motorprestaties en veiligheid. De CX 5 is sinds eind 2012 in productie. Volgens Mazda zelf is de CX-5 met bijna één meter beenruimte achterin de ruimste auto in zijn klasse.

De CX 5 is sinds 2014 het bestverkochte model van Mazda met een recordverkoop in 2019, toen er wereldwijd 444.262 stuks zijn verkocht. Inmiddels rijden er meer dan 3,5 miljoen voertuigen van dit model op de wereld rond.

De ADAC Autotest beoordeelde ook de kwaliteit van materialen en vakmanschap. Het idee achter deze test is dat sommige fabrikanten alleen de nadruk leggen op de techniek en de kosten en dat de materialen en afwerking op de tweede plaats komen.

Dit is zeker niet het geval bij de auto’s die we hier behandelen. Ook hier zien we de Mazda CX 5, naast de Volvo XC40 en de Audi Q3 in de top vijf.


Volvo XC40

Volvo XC40
Volvo XC40

De XC40 is in 2017 onthuld als het kleinste SUV-model van Volvo, onder de XC60. De auto is op de Autosalon van Genève 2018 bekroond met de prijs voor Europese auto van het jaar.

De ADAC lijkt ook wel een beetje verliefd op de XC40. Dit zeggen ze bijvoorbeeld over het infotainmentsysteem: ‘Um es kurz zu machen: Ein so perfekt funktionierendes System findet man derzeit in keinem anderen Fahrzeug – auch nicht in den Premium-Modellen von Mercedes, VW oder BMW, die mit viel Aufwand eigene, eben schwächere Systeme entwickeln, damit allein sie Herr der Daten bleiben.’

ADAC prijst ook het ontwerp, maar geeft wel aan dat de niet elektrische modellen wel een ‘slokje brandstof’ lusten.


Zie hier de Top 10 goedkoopste auto’s België 2023.


Audi Q3

Audi Q3
Audi Q3

De Audi Q3 is na de Q7 en de Q5 het derde ‘Q-model’ van Audi en ging in 2011 in productie.

De auto oogt stoer en sportief aldus ADAC. Het grote touchscreen in de middenconsole, dat schuin naar de bestuurder is gericht, is ook uitstekend in de Q3. De grotere afmetingen van de compacte SUV zijn de belangrijkste voordelen van degenen die achterin zitten.

De Q3 is ook een enorm veilige auto. Zo krijgt het model van ADAC zelfs vijf sterren in de crashtest.

De belangrijkste kritiek van de ADAC op de Q3 is de hoge prijs.


Geef een reactie