De drie grootste autosloperijen ter wereld

0
De drie grootste autosloperijen ter wereld
De drie grootste autosloperijen ter wereld

Waar laat je je auto als hij op is? Inderdaad, bij een autosloperij. In de wereld zijn er genoeg van en de ene groter als de ander. Misschien ken je er zelfs een paar van tv. Want laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal best benieuwd wat er gebeurt als je auto sloop klaar is.

Vandaar deze lijst met de drie grootste autosloperijen ter wereld. Al deze sloperijen zijn bekend om de één of andere reden, die uiteraard benoemd wordt. Misschien ontdek je wel een nieuwe bingewatch serie of interessante documentaire. Of misschien vind je een nieuw plekje voor je sloopauto in de toekomst. Wie zal het zeggen?


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Die Ludolfs

Die Ludolfs is niet de naam van de autosloperij zelf, maar het is de naam van de serie die over de autosloperij gemaakt is. De autosloperij heeft Ludolf Autoverwertung en, zoals je kan lezen, is deze gevestigd in Duitsland. Het is één van de grootste autosloperijen in Duitsland en werd alleen maar groter na de uitzendingen van de serie, die van 2006 tot 2011 zich afspeelde op de zender DMAX.

De serie gaat over 4 broers die een autosloperij bezitten. Je ziet alles van persoonlijke kwesties tot het proces wat zich afspeelt met sloopauto’s. Je hebt wel ondertiteling nodig, maar als je wil zien wat er met een sloopauto gebeurt in een autosloperij, is het zeker het kijken waard.


Avery’s auto Salvage

Als je het over een oude, beruchte autosloperij hebt, die later eigenlijk helemaal niet zo berucht bleek te zijn, dan heb je het over Avery’s auto Salvage. Steven Avery zat 18 jaar vast in een Amerikaanse gevangenis voor een misdrijf die hij niet had gepleegd. Na zijn vrijlating en door zijn verhaal is zijn autosloop gigantisch gegroeid, en terecht.

Zijn verhaal was te volgen in het ID programma Making A Murderer en werd wereldwijd gevolgd. Veel mensen stonden achter hem en toen hij vrijgelaten werd, werd zijn autosloperij een grote trekpleister in Manitowoc County. Ben je een fan van murder and mysterie en autosloperijen? Dan is het zeker een bezoekje waard.


Foutje, bedankt in Engeland

Alle auto’s moeten ooit naar de sloop. Van formule 1 wagens tot standaard auto’s, ze zijn allemaal een keer aan de beurt. In Engeland werd een enorme autosloperij ontdekt na een brand. Toen de brandweer aan kwam dachten ze dat er maar 30 auto’s stonden. Late werd dit bijgesteld naar 200 en uiteindelijk zijn ze er achter gekomen dat er zelfs 900 auto’s stonden. Hiermee is het één van de grootste autosloperijen in Engeland.

Op deze autosloperij stonden veel verschillende sloopauto’s waardoor de schade erg hoog was. Een goede manier van slopen denk je misschien? Maar helaas. In veel sloopauto’s zitten nog bruikbare onderdelen die door verkocht en gerecycled kunnen worden. Dit was uiteraard niet meer mogelijk. Maar Engeland is een grote autosloperij rijker, waar weer plek genoeg is voor nieuwe sloopauto’s.


 

Geef een reactie