De drie meest iconische stripfiguren

0
De drie meest iconische stripfiguren
De drie meest iconische stripfiguren

De drie meest iconische stripfiguren

Door de jaren heen zijn er heel wat stripfiguren geboren, die populariteit onder jong en oud genieten. Maar wie zijn nu eigenlijk de drie meest iconische stripfiguren? We zetten ze op een rij.


Lees hier ->>> meer over boeken op deze website.


Donald Duck

Donald Duck zag officieel het levenslicht in 1934, al dook zijn naam al eerder op.  De temperamentvolle eend speelde in dat jaar een bijrol in de tekenfilm The Wise Little Hen. Hij woont daar op een woonboot en draagt daarom het inmiddels welbekende matrozenpakje.

Op het pakje na leek Donald Duck nog weinig op zijn huidige verschijning: hij had destijds nog een lange snavel en handen die aan veren doen denken. Het personage sloeg aan en vanaf 1936 kreeg Donald Duck zijn eigen krantenstrip.

Na te hebben gefigureerd in een aantal tekenfilms met Mickey en co kreeg hij in 1937 ook zijn eigen tekenfilmreeks. Hij schopte het al snel tot een van de populairste figuren van Disney.

Ook de andere personages in zijn omgeving zijn wereldberoemd. Denk aan Katrien Duck, Dagobert Duck en Guus Geluk. In 1952 verscheen de allereerste Nederlandse versie van het razend populaire weekblad dat om Donald Duck draait. Hier kun je anno 2020 nog steeds een abonnement op nemen.


Mickey Mouse

Donald Duck mag dan wel geliefd zijn onder jong en oud, het was Mickey Mouse waarmee het allemaal begon. Mickey Mouse voert menig lijst met de meest invloedrijke stripfiguren ooit aan.

De geboorte van dit legendarische stripfiguur dateert uit mei 1928. Hij verscheen toen samen zijn vriendin Minnie Mouse in de tekenfilm Plane Crazy. Dit was echter nog een stomme film en de sympathieke muis verwierf eind dat jaar pas echt bekendheid met Steamboat Willie, een van de allereerste tekenfilms met geluid.

Niemand minder dan Walt Disney zelf sprak de stem van Mickey Mouse in. De eerste strip met de muis kwam uit in 1930.  Aan de hand van Mickey Mouse groeide Disney uit tot het imperium dat het vandaag de dag is. Net als Donald Duck is het uiterlijk van Mickey Mouse door de jaren heen flink gewijzigd.


Zie hier de Top 10 populairste Belgische stripfiguren aller tijden.


Bugs Bunny

We sluiten af met een personage die niet uit de Disney-reeks komt: Bugs Bunny, die in 1938 voor het eerst op televisie te zien was. De meeste mensen beschouwen A Wild Hare in 1940 echter als zijn eerste officiële televisieoptreden.

In deze film was ook de inmiddels legendarische zin ‘What’s up Doc?’ voor het eerst te horen. De bekendheid van Bugs Bunny is vooral te danken aan de Looney Tunes, een reeks Amerikaanse tekenfilms waar hij de hoofdrol in speelt.

Waar Mickey Mouse de mascotte is van Disney, is Bugs Bunny dat van Warner Bros. Of Bugs Bunny een konijn of haas is, staat overigens nog steeds ter discussie. Een eenduidig antwoord lijkt er vooralsnog niet te zijn.