De geur van een man kan een vrouw meer alcohol laten drinken

0
De geur van een man kan een vrouw meer alcohol laten drinken
De geur van een man kan een vrouw meer alcohol laten drinken

De geur van een man kan een vrouw meer alcohol laten drinken

Onderzoekers van de afdeling Psychologie van de Universiteit van Zuid-Florida hebben uitgezocht of de geur van een man invloed heeft op het drankenbuik  van de dame in kwestie.

Zou ze het op een zuipen zetten of niet? Let op: wij hebben dit onderzoek niet bedacht, maar die gasten in de VS! En let op: het blijkt ook nog eens zo te zijn. Lees meer over mannengeur en drinkende dames.


Lees hier->>> meer over eten en drinken op deze website…


De geur van een man kan een vrouw meer alcohol laten drinken


De geur van een man kan een vrouw dus meer alcohol laten drinken dan normaal, zo weten Dr. Tony Tan en professor Mark Goldman ons te vertellen.


Zie hier de Top 10 Europese Landen met hoogste percentages alcoholisme 2022.


Een eerder onderzoek toonde al aan dat de geuren worden verspreid door vrouwen in de vruchtbare fase van de menstruatiecyclus ertoe leiden dat de heren een verhoogde hoeveelheid alcohol tot zich namen.

Dit keer werd gekeken of het ook andersom zou werken, worden de dames beïnvloed door mannengeuren in combinatie met drank. De onderzoekers gingen met 103 vrouwen uit de leeftijd van 21 en 31 jaar aan de slag om dit vast te stellen. De vrouwelijke deelnemers dachten overigens dat ze deelnamen aan een consumentenonderzoek voor cologne en drankjes voor heren.


We inferred that detection of male sexual scents, even in the absence of awareness, may instigate drinking because of the longstanding cultural association between alcohol use and sex.

Uit: Exposure to male sexual scents (androstenone) influences women’s drinking.


Wist je dat verliefd worden je vrienden kost.


De dames kregen geurstroken aangeboden die waren besproeid met androstenone of gewoon water. Aan velen, ruikt de urine als urine en vanillegeuren zoals vanille.
Maar androstenone, een derivaat van testosteron dat een machtig ingrediënt in mannelijke lichaamsgeur is, kan als één van beiden, afhankelijk van je genen ruiken.

Androstenone wordt gebruikt door sommige zoogdieren om sociale en seksuele informatie over te brengen en de capaciteit om androstenone geur waar te nemen kan verreikende gedragsimplicaties voor mensen hebben. (Bron: Androstenone bepaalt of de mannelijke lichaamsgeur prettig ruikt, New Medical Life Sciences)

Hierna kregen de dames elk twee glazen bier van 35 centiliter, iets meer dan een blikje. De vrouwen die hadden geroken aan de androstenone-geur dronken meer dan degenen die dat niet hadden gedaan. Zij consumeerden ongeveer een tiende van een 35 centiliter glas bier meer in de gemeten 10 minuten.


Bron en meer informatie: R. Tan en M.S. Goldman: Exposure to male sexual scents (androstenone) influences women’s drinking. in Experimental and Clinical Psychopharmacology, december 2017


 

Geef een reactie