De grootste festivals in Nederland

0
De grootste festivals in Nederland
De grootste festivals in Nederland

De grootste festivals in Nederland

De lente is begonnen en voor je weet is het alweer zomer. Hoog tijd dus om je voor te bereiden op het festivalseizoen. Aan festivals is er in ons land geen te kort. Voor elke muziekstijl is wel een festival te vinden.

Daarbij trekken Nederlandse festivals niet alleen een hoop bezoekers van eigen bodem aan, er zijn ook genoeg internationale bezoekers te vinden. Wij maakten een lijstje met de grootste festivals in Nederland.


Lees hier ->>> meer over muziek op deze website.


1. Defqon. 1

Defqon. 1 is niet alleen het grootste hardstyle-festival van Nederland maar ook van de hele wereld. Het heeft ieder jaar een bezoekersaantal van ruim 700.000 mensen. Hardstyle-fans kunnen vier dagen lang losgaan op artiesten als D-Block, S-te-Fan, Angerfist, Headhunterz en Radical Redemption.


2. Zwarte Cross

Als je aan festivals denkt, dan zal een sportevenement niet het eerste zijn waar je aan denkt. Toch kunnen Nederlands geen genoeg krijgen van sport. Of we het nu op tv kijken, live de wedstrijd bijwonen of online sportweddenschappen afsluiten op sites als Bet777.

Dit Achterhoekse festival bestaat al sinds 1997 en het trekt jaarlijks maar liefst 220.000 bezoekers aan. Het terrein is verdeeld in verschillende themagebieden. Het belangrijkste gebied is natuurlijk het motorcrosscircuit.


3. Pinkpop

Pinkpop is inmiddels een bekende naam en een hoop Nederlanders zijn er wel eens geweest. Het staat vooral bekend vanwege het feit dat het elk jaar grote namen binnen sleept. Je kunt hierbij denken aan artiesten als Justin Bieber, Metallica, Foo Fighters en Rolling Stones.

Pinkpop is dan ook een van de oudste festival van Nederland en dit jaar vindt de 52ste editie plaats. Verspreid over maar liefst drie campings vind je ongeveer 210.000 bezoekers.


Zie hier de Top 10 beste Nederlandse songs 2023.


4. Lowlands

Wie het over een totaalfestival heeft bedoeld vast en zeker Lowlands. Het uitgebreide programma omvat live muziek, theater optredens en zelfs debatten.

Wat ook uniek is aan dit festival is dat je alleen een ticket voor het volledige weekend kunt kopen. Je hebt dus standaard toegang tot de camping. Per jaar gaan ongeveer 180.000 mensen naar Lowlands.


5. Mysteryland

Het langstlopende dancefestival van Nederland mag uiteraard niet in ons lijstje ontbreken. Dit jaar mogen de ruim 130.000 bezoekers van Mysteryland maar liefst 300 verschillende artiesten verwachten.

Deze acts worden verspreid over 16 podia en je kunt genieten van allerlei muzieksoorten waaronder hardcore, dance, techno en hiphop.


6. Decibel

120.000 liefhebbers van hardstyle vermaken zich elk jaar weer op het indrukwekkende festivalterrein van Decibel. Het is een van de grootste en meest populaire hardstyle festivals die je kunt vinden.


7. Paaspop

Het is een van de eerste festival in het jaar en trekt jaarlijks zo’n 105.000 bezoekers. Bij Paaspop heb je een enorme keuze aan muziekgenres. Daarom is het een razend populair evenement voor jong en oud


8. Concert At SEA

Een festival wat aan de zee gevierd wordt, beter kan haast niet. Concert At SEA is een zeer geliefd evenement wat elk jaar voor minimaal 100.000 bezoekers mag zorgen.

Dit geliefde evenement mag elk jaar voor minimaal 100.000 bezoekers zorgen.


9. Appelpop

Appelpop is het grootste gratis festival van Nederland en daar maken zo’n 100.000 mensen graag gebruik van. Op dit gezellige festivals kun je elk jaar genieten van de beste acts van Nederlandse bodem. Denk hierbij aan bands als De Jeugd van Tegenwoordig, DI-RECT en Chef’Special.


10. Awakenings

Technoliefhebbers opgelet, want Awakenings is misschien wel het grootste technofestival ter wereld. Het is in ieder geval het enige techno festival in Nederland dat drie dagen duurt. Binnen dit lange weekend zijn er maar liefst 100 techno acts te bewonderen.

Grootste techno festival ter wereld, in drie dagen meer dan 100 techno acts, enige techno festival dat drie dagen duurt, 100.000 bezoekers.


Geef een reactie