De helft van de katten en honden heeft overgewicht

0
De helft van de katten en honden heeft overgewicht
De helft van de katten en honden heeft overgewicht

De helft van de katten en honden heeft overgewicht

Kijk, wat je zelf naar binnen propt moet je zelf weten. Hoewel, er zullen best wel extra medische kosten zitten aan overgewicht. Minder vriendelijk is als je je kat of of hond te veel te eten geeft.

En we zien ze regelmatig die te dikke honden die eigenlijk best wel achter een bal aan willen zitten of de kat van de buren die nauwelijks meer uit zijn stoel weet te komen.

Naar onze observatie is in negen van tien gevallen het baasje ook aan de veel te dikke kant. Maar goed, lees hier onder meer over de te dikke katten en honden.


Lees hier ->>> meer aardige zaken over de natuur op deze website…


De helft van de katten en honden heeft overgewicht

Ongeveer 58 procent van de katten en 54 procent van de honden zou in 2015 (veel) te veel te eten hebben gekregen van de betreffende baasjes en daardoor last hebben van obesitas.

Dit blijkt uit onderzoek van de ‘Association for Pet Obesity Prevention’. Wij hebben wel een beetje het gevoel van “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”, maar dat maakt het probleem van de kat en de hond niet minder.


Lees hier honden huilen tranen van vreugde zegt onderzoek.


Bij het laatste onderzoek  van Obesitas Prevention uit 2015 ging het bijvoorbeeld om 1.224 honden die bij de dierenkliniek waren langs geweest en waarbij de dierenarts de cijfertjes heeft doorgegeven.

Een probleem is nog wel dat men het onderling nog helemaal eens is over de invulling van de termen obesitas en overgewicht. Daar moet ook nog een keer wereldwijd ‘iets’ van gevonden worden.

Op Pet’s Place vinden we de afvaltips voor de hond:

  • Geef geen etensresten en tussendoortjes.
  • Geef niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
  • Verdeel het eten over verschillende maaltijden
  • Laat vooral geen eten liggen.

Zie hier de Top 10 populairste kattenrassen ter wereld.


Bewegingstips voor je dikke hond

  • Ga regelmatig wandelen
  • Wandel met hindernissen: laat je hond op verschillende oppervlakten wandelen, zoals zand, ondiep water, gevallen bladeren, sneeuw of een oneffen oppervlak. Gebruik bankjes, bomen, sloten en kuilen waar de hond overheen kan springen, onderdoor kan kruipen of zijn evenwicht op kan bewaren.
  • Vangen: gooi eens bal…
  • Zwemmen: bal in het water en gaan met dat beestje

Logisch toch…


Wist je dat de katten die samenwonen kennen elkaar bij naam zegt Japans onderzoek.


Geef een reactie