, , ,

De helft van de wereld haat zoenen zegt onderzoek

De helft van de wereld haat zoenen zegt onderzoek

De helft van de wereld haat zoenen

Sommige mensen hebben een broertje dood aan dat gezoen en gelijk hebben ze, want een artikel in de American Antropologist Journal van Jankowiak, Volsche en Garcia laat zien dat ‘innig’ zoenen helemaal niet zo normaal is.

Uit dit onderzoek bleek dat in vele culturen het romantische gekus niet in de ‘book of love’ of in het liefdesspel is opgenomen. Oftewel: het blijkt maar weer eens aangeleerd gedrag te zijn.


Logisch? Vrouwen vallen echt meer op mannen als ze rijker…


De helft van de wereld haat zoenen

Antropologen van Indiana en Nevada State University onderzochten de kusgewoonten in bijna 170 verschillende culturen uit de gehele wereld. Het bleek dat in meer dan de helft van deze culturen, 54 procent, er niet of nauwelijks door stelletjes op een romantische wijze gekust wordt.

En hoe zit het dan met al die pakkerds in altijd warme, broeierige en hitsige Latijns-Amerika? De antropologen onderzochten 33 culturen aldaar en wat bleek? Slechts vier van de 33 culturen houden van een lekker potje tongworstelen.

In Noord-Amerika lijkt het voor de liefheihebbers van slijmuitwissen een ietsie pietsie beter gesteld te zijn: van de 33 culturen doen er 18 mee aan dit vrij onhygiënische spelletje.

De onderzoekers komen met een paar leuke conclusies:

“We found no evidence that the romantic-sexual kiss is a human universal or even a near universal”

“While kissing may be a way to communicate intimacy in some societies or may function as a specific eroticized activity in others, it is important to note that for quite a few kissing is seen as unpleasant, unclean, or simply unusual.”

Uit dit onderzoek blijkt wel dat als een een hoe complexer een cultuur in elkaar steekt, de kans op een vette bacteriële geï nfecteerde smakkerd toeneemt. Daarmee staat bijna wel vast dat de gemiddelde holbewoners er waarschijnlijk niet veel van moest hebben.

Voor een beetje internationale versierder wordt het daarom wel een beetje gokken: wat doen we met de dames / heren met uit het land van Maxima? Pakken we die vol op de mond, of gaan we gelijk door naar het laatste honk? Let wel: De helft van de wereld haat zoenen!


Lees hier ->>> meer over relaties op deze website.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie