De Hennessey Venom GT is de snelste auto ter wereld

0
De Hennessey Venom GT is de snelste auto ter wereld
De Hennessey Venom GT is de snelste auto ter wereld

De Hennessey Venom GT is de snelste auto ter wereld

De Hennessey Venom GT is de snelste auto ter wereld en haalt een maximumsnelheid van 435,31 kilometer per uur. Daarmee is deze auto 1,014 km p/u sneller dan de Bugatti Veyron Super Sport. Hieronder wat meer informatie over de Hennessey Venom GT.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


De Hennessey Venom GT is de snelste auto ter wereld

De 1.260 pk sterke Hennessey Venom bereikte het record 435,31 km/u (270,49 mph) op 14 februari j.l. op de spaceshuttle-landingsbaan bij het Kennedy Space Center.

Achter het stuur van de bolide zat testpiloot Brian Smith, die hem naar de ontzagwekkende snelheid van 435,2 km/u wist te trappen. “Alleen aan het einde begon het een beetje te schudden!” aldus Smith. “En hij was nog steeds met 1,5 km per seconde aan het versnellen. Als het parcours langer geweest was, zou ik nog sneller gegaan zijn!”


Het Guinness Book of Records erkent het wereldrecord niet. Daarvoor had de auto twee runs moeten doen, in elke richting één en de gemiddelde topsnelheid is dan het resultaat. Smith en zijn Hennesy lieten het maar één poging.

“We wilden het proberen, maar de NASA gaf geen toestemming””, aldus baas John Hennessey. “”Er stond weinig wind, dus het resultaat zou ongeveer hetzelfde geweest zijn.”

Daarom mag de Bugatti Veyron Super Sport zich met 431,072 km/h nog steeds officieel de snelste productie-auto mag noemen.

Guinness stelt ook dat er minimaal 30 exemplaren auto gemaakt moeten worden om de wagen een productie-auto te noemen. Van de Hennessey Venom GT worden er slechts 29 gebouwd. De kosten van de auto: voor slechts 870.000 euro staat hij bij je voor de deur.


Lees hier->>> meer over auto’s op deze website…


Het bedrijf achter de Hennessey Venom GT

Hennesy
Hennesy

Hennessey Performance Engineering (HPE)is een Amerikaans tuning-bedrijf gespecialiseerd in merken zoals Ferrari, Porsche, McLaren, Chevrolet, Dodge, Audi, Mercedes-Benz, Toyota, Nissan, Mustang, Cadillac, Lotus, Jeep, Ford, BMW, Bentley, Chrysler, GMC, Lincoln en Lexus. HPE is opgericht in 1991 door John Hennessey.


Zie hier de Top 10 beste zevenzitters 2022 volgens AutoExpress.


Naast de eerder genoemde bolides werken ze ook aan de prestaties van SUV’s zoals Ford Raptors en Jeep Cherokees. Ook nemen ze luxe auto’s onder handen zoals Bentleys en muscle cars zoals de Dodge Charger en Challenger.


Zie hier de 10 mooiste auto’s gemaakt door Hennesy volgens het bedrijf zelf met beelden!.


De Hennessey Venom GT wereldrecord: van 0 tot 300 kilometer per uur in 13 seconden


Zie hier de Top 10 beste straatauto’s die McLaren ooit geproduceerd.


Geef een reactie