De kracht van detox bij een verslaving

0
De kracht van detox bij een verslaving
De kracht van detox bij een verslaving

De kracht van detox bij een verslaving

Dat een verslaving aan drank, drugs of medicijnen alleen een mentaal deel kent is totaal niet waar.

Lichamelijk is het ook zeer intens, waarbij de afkickverschijnselen in het begin -zeker bij bepaalde drugs zoals heroïne- bijna ondraaglijk zijn voor de verslaafde. Dit is dan ook vaak het punt waarop een terugval voorkomt.

Iemand denkt door de heftige symptomen dat het lichaam het niet aankan om direct te stoppen, en start weer met gebruiken. Een logische reactie waar tegenwoordig gelukkig een goede oplossing voor is. Welke dat is? Dat lees je in dit blog.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Detoxen

Wellicht heb je wel eens van de term detox gehoord, maar associeer je dit met zweverige types die dit doen aan de hand van vasten en gekke sapjes om de gezondheid te verbeteren.

De uitwerking en effectiviteit hiervan valt in twijfel te trekken. Er zijn echter wel manieren van detoxen die bewezen effectief zijn, zeker bij het afkicken van verslavende middelen. Wanneer je van een verslaving wilt afkicken is het aan te raden een detox kliniek in Nederland te bezoeken.

Hier stop je vaak cold turkey met de verslavende producten, maar wel onder een nauwkeurige medische begeleiding. Hiermee voorkom je dat fysieke klachten door het afkicken te intens worden en raak je niet in paniek wanneer je opeens gaat trillen, hartkloppingen krijgt of andere verschijnselen.


Bevorder het proces

Naast dat je in een speciale kliniek -waar de focus ook ligt op detoxen- goed in de gaten wordt gehouden, wordt er ook van alles gedaan om de gezondheid snel weer op peil te brengen.

Het detoxen van het lichaam na een verslaving betekent letterlijk het ontdoen van gifstoffen. Er zijn vele manieren om hierbij te helpen. Dit zal de mentale afhankelijk ook snel doen verminderen.

Met een sterker wordend lichaam neemt ook het zelfvertrouwen van de verslaafde toe en de weerbaarheid tegen de verslaving. Lichaam en geest herstellen onder professioneel toezicht; een gouden combinatie om snel van je vreselijke verslaving af te komen.

Want schaam je nooit, een verslaving kan echt iedereen overkomen. Voor wie graag buiten Amsterdam wil afkicken om anonimiteit te behouden, zijn er ook afkickklinieken buiten Amsterdam beschikbaar.


Geef een reactie