De meest populaire wapens in de wereld, Top 10

1
meest populaire wapens ter wereld

De meest populaire wapens in de wereld, Top 10

We gaan weer eens lekker knallen met de meest populaire wapens in de wereld. Natuurlijk staat de Kalashnikov ruim boven aan en dat wisten we wel. Maar wisten jullie ook dat de Duisters ook aardig populaire schietijzers weten te maken.

En wij maar denken dat ze van Tweede Wereldoorlog zouden hebben geleerd. Stuiten we hier weer op een Godwinnetje?

Nou nog net niet en in het licht van de huidige discussie in ons landje over wapenbezit is dit aardig voorlichtingsmateriaal. De volgende keer zullen we ook het aantal slachtoffers te melden…


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over wapens op deze website…


(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)


De meest populaire wapens in de wereld, Top 10

Zie hier ->>> Beste pistool aller tijden is de M1911 (de top

10) en hier ->>> Top 100 meest geproduceerde wapen aller tijden: een overzicht op deze website.


10. PKM (Kalashnikov)

Meer dan 1 miljoen

PKM

De Pulemyot Kalashnikova, of de ‘Kalashnikov Machinegun’ is één van de betere machinegeweren.

De geestelijk vader van dit moordapparaat is Mikhail Kalashnikov, inderdaad van die oude vertrouwde Kalashnikov die we later ook nog tegen zullen komen. Dit schietijzer is sinds 1962 overal ter wereld gebruikt.


9. M1911 (Colt)

Over de 2 miljoen

M1911, meest populaire wapens in de wereld

Deze Colt M1911 (U.S. Pistol, Caliber .45 Model of 1911, alias ‘Colt Government’, is een semiautomatisch pistool ontworpen door de beroemde wapensmid John Browning (1855 – 1926).

Het wordt gefabriceerd door het bedrijf Colt’s Manufacturing Company. Het wapen is in vele oorlogen gebruikt zoals de Eerste Wereldoorlog, de Tweede Wereldoorlog, de Koreaanse Oorlog en de Vietnamoorlog.


8. MP5 (Heckler & Koch)

Ruim over de 2 miljoen

MP5
MP5

De Heckler & Koch MP5, van het Duits: Maschinenpistole 5, ‘machinepistool model 5’, is een 9mm machinepistool van Duits ontwerp. Het is ontwikkeld in de jaren 1960 door een team ingenieurs van de Duitse handvuurwapenfabrikant Heckler & Koch GmbH (H&K), van Oberndorf am Neckar.

De MP5 is vandaag de dag één van de meest populaire machinepistolen in de wereld, omdat het wordt gebruikt door een groot aantal legers, politie, inlichtingen- en veiligheidsdiensten.


Zie hier de grootste zeeslagen in de geschiedenis.


7. FAL (FN Herstal)

Ook ruim over 2 miljoen

FAL, de meest populaire wapens ter wereld

De FAL (Fusil Automatique Léger) is een voorbeeld van een licht semiautomatisch geweer. Het heeft een kaliber van 7,62 mm en was een van de populairste militaire wapens ter wereld.

Het wapen is ontworpen in de jaren 1947 – 1953 door Dieudonne Saive en Ernest Vervier en getest in het koude Alaska tot in de moerassen van Panama. Het wapen is in meer dan 70 landen in gebruik geweest, waaronder Nederland.


Zie hier de Top 10 beste fighter jets 2023.


6. G3 (Heckler & Koch)

3,5 miljoen

G3
G3

De HK G3 is een geweer dat is gemaakt in opdracht van West-Duitsland door de firma Heckler & Koch.

Het wapen is uitontwikkeld in de jaren ’60 van de vorige eeuw en is in gebruik geweest in het (West-) Duitse leger tot 1995. Deze G3 wordt nog steeds in allerlei varianten gebruikt door vele en diverse legers van landen.


Zie hier de top 10 beste Russische wapens 2022.


5. AR-15 (Colt)

Meer dan 8 miljoen

AR15
AR15

Het Colt Automatic Rifle-15 Military Weapons System of kortweg CAR-15 is een Amerikaanse besteller. Dit wapen is ontwikkeld door Colt’s Manufacturing Company. Door de compacte afmetingen worden deze wapens nog steeds gebruikt na de Vietnamoorlog.


4. RPG-7 (Rosoboronexport)

Meer dan 9 miljoen

RPG
RPG7

De RPG-7 is te zien in ieder schietspelletje. De RPG-7 is een op veel plaatsen geproduceerde en gebruikte draagbare granaatwerper die bedoeld is tegen tanks en is al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw in gebruik. Dit wapen is ontworpen door de Sovjet-Unie.

Veel mensen denken dat de afkorting ‘RPG’ zou staan voor het Engelse Rocket Propelled Grenade. De naam is afgeleid van de Russische naam  РПГ-7, dat staat voor ручной противотанковый гранатомёт, Ruchnoij Protivotankoviij Granatomet, ‘de draagbare anti-tank-granaatwerper’.


3. UZI (UZI)

Meer dan 10 miljoen

UZI
UZI

De Uzi is vernoemd naar de ontwerper, de Israëlische legerofficier Uziel Gal (1923 – 2002) en is het ultieme machinepistool. Het prototype werd voltooid in 1950 en het werd vier jaar later officieel bij Israëlische strijdkrachten ingevoerd.

Tijdens de Suezcrisis in 1956 werd het wapen voor het eerst in een oorlogssituatie gebruikt en de Uzi bleek een groot succes: hij haperde niet, was licht en snel te gebruiken.


2. Remington Model (Remington)

Ook meer dan 10 miljoen

Remington
Remington


Remington Model is de verzamelnaam voor verschillende jacht- en sportwapens gefabriceerd door Remington Arms. Sinds 1962 wordt dit wapen standaard voorzien van een een intern magazijn voorzien 3, 4 of 5 patronen, afhankelijk van het kaliber.

Er zijn verschillende versies voor jagers en sportschutters, maar ook voor militair en politiegebruik.


1. AK-47 (Kalashnikov)

Over de 100 miljoen

meest populaire wapens

De AK-47 is een aanvalsgeweer ontworpen door Michail Kalasjnikov. De volledige naam is Avtomat Kalasjnikova wat vrij vertaald ‘Machinegeweer van Kalasjnikov van het model van het jaar 1947’ betekent.

Het geweer dankt zijn populariteit onder militaire organisaties over de hele wereld aan de betrouwbaarheid, het gemakkelijke onderhoud en de lage prijzen. De goedkoopste varianten gaan voor € 250,- over de toonbank.


Zie hier de de top 10 meest populaire oude wapens.


 

 

1 REACTIE

Geef een reactie