De meest vreemde Nazi wapens

0
De meest vreemde Nazi wapens
De meest vreemde Nazi wapens

De meest vreemde Nazi wapens

Die Duitsers toch, hier hebben we een aantal van de meest vreemde Nazi wapens uit de Tweede Wereldoorlog op een rijtje gezet. En helemaal achterlijk waren ze niet, die Duitse uitvindertjes. Kruisraketje, straaljagertje of een luchtafweerraket, ze hadden ze echt toen al! Het is maar goed dat vele van de onderstaande apparaten niet op tijd klaar waren of nooit in productie zijn genomen, anders hatten wir toch gewön Huete, vandaag der Tag Deutsch gesproken!? En waar mogelijk hebben we er een filmpje bij gezocht.

Zes van de meest vreemde Nazi wapens op een rij

 

 

De Heinkel He 162 Volksjäger

De meest vreemde Nazi wapens, De Heinkel He 162 Volksjäger
De Heinkel He 162 Volksjäger
De Heinkel was de eerste een Duitse eenmotorige straaljager. Deze straaljager was in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in dienst bij de Luftwaffe. De He 162 werd snel ontworpen en gebouwd, en bestond opmerkelijk genoeg hoofdzakelijk uit hout. De He 162 was de snelste van de eerste generatie straalvliegtuigen. De officiële benaming was Volksjäger, wat een verwijzing is naar de Volkssturm, de Duitse volksmilitie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Andere namen die het vliegtuig kreeg waren Salamander, dit was de codenaam van het bouwprogramma, en Spatz, de naam die door Heinkel werd gegeven. Deze straaljager ging zo hard dat het lastig bleek andere geallieerde vliegtuigen uit de lucht te schieten.

Panzerkampfwagen VIII Maus

De meest vreemde Nazi wapens, Panzerkampfwagen VIII Maus
Panzerkampfwagen VIII Maus
Dit tankje, Panzerkampfwagen VIII bijgenaamd Maus, was een Duitse tank uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de zwaarste tank die ooit is gebouwd. Toen de ontwikkeling werd gestaakt waren maar twee prototypes voltooid en nog zeven onvoltooid. Deze tank was door zijn forse bepantsering veel en veel te zwaar geworden. Volgens de ontwerpeisen moest de tank op de weg 20 km per uur halen, maar het lukte de Duitsers niet om een motor te bouwen die krachtig genoeg was.

Junkers Ju 322 Mammut

Junkers Ju 322 Mammut
Junkers Ju 322 Mammut
Hitler wilde een enorm vliegtuig voor de invasie van Engeland. Eentje die tanks en grote kanonnen kon vervoeren. Er moest een middelgrote tank of 20 ton mee kunnen en dat bleek een te grote uitdaging. Het laadvermogen werd eerst verkleind tot 16 ton, en toen het prototype van de Junkers Ju 322 Mammut in april 1941 klaar was, kon hij nog maar 11 ton dragen.

Fieseler Fi 103R

Fieseler Fi 103R
Fieseler Fi 103R
De Fi 103 V-1 was ’s werelds eerste echte bemande kruisraket. Het was een soort vliegende V-1′, ook bekend als de “Reichenburg”. Hiervan bestonden slechts enkele prototypes, waarvan er wel enkele bewaard zijn gebleven.

De Krummlauf

De Krummlauf
De Krummlauf
Een wel heel bijzonder schietijzer. Het maakte de schutter mogelijk om om een bochtje van 30°, 45°, 60° en 90° te schieten. Het was een opzetstuk voor de MG42.
http://youtu.be/Z56SNHHL60U

De Fliegerfaust

De Fliegerfaust
De Fliegerfaust

De Fliegerfaust of Luftfaust is weer een bijzondere uitvinding die veel navolging heeft gekregen. Het was een Duitse luchtafweerraket die gebruikt werd gebruikt om vliegtuigen in de lucht uit te schakelen vanaf de grond. Dit wapen is de eerste officiële als de eerste MANPAD of Man Portable Air Defense.

Geef een reactie