, , ,

De perfecte vakantie: acht dagen is genoeg

De perfecte vakantie acht dagen is genoeg

De perfecte vakantie acht dagen is genoeg

Vergeet die wereldreizen, zelfs twee weken is te lang. De perfecte vakantie duurt maar acht dagen. Dat hebben wij niet bedacht, maar dat is natuurlijk wetenschappelijk onderzocht.

Wij verwachten ook dat er na het lezen van dit bericht direct tienduizenden Nederlanders van vakantie terug komen omdat de acht dagen gepasseerd zijn. Naast deze uitkomst van een studie van de Radboud Universiteit uit Nijmegen nog een aantal andere opmerkelijkheden aangaande studies en onze perfecte vakantie.


Lees hier->>> meer over vakantie op deze website…


Zo konden we ook nog het volgende lezen in de De Morgen, een prima Vlaamse krant over de perfecte vakantie:

Plannen maakt het gelukkigst
Niet zozeer de vakantie zelf maakt ons zo gelukkig, maar juist het plannen van de vakantie. De gedachte aan de vakantie is beter voor ons geluksgevoel, dan daadwerkelijk op stap gaan.

Doe nieuwe dingen
als kind heb je het gevoel dat de tijd veel langer duurt omdat je continu nieuwe ervaringen moet verwerken. Als je op vakantie ook veel nieuwe ervaringen opdoet krijg je dat kinderlijke gevoel weer terug en lijkt je vakantie langer te duren.

Relax en wees een beetje vriendelijk
Natuurlijk, klinkt logisch, maar zorg voor die prima maaltijd, neem dat goede boek mee en neem de tijd voor een goed gesprek!


Zie hier de Top 10 meest gedownloade reis-apps 2021.


Delegeer zo veel mogelijk
Afwassen: nee, liever dan die acht dagen en gewoon acht keer uit eten. Op kinderen passen tijdens de vakantie? Breng ze gewoon drie dagen bij opa en oma en voel je vrij. De hond? In een kennel met dat ruftende, vretende en aandacht verslindende mormel.


Zie hier de zeven gewoonten van gelukkige mensen.


Zorg voor een hoogte punt aan het einde
Neem vlak voor het einde dat driesterrenhotel met jacuzzi en ga voor dat enorm dure restaurant net voordat je vertrekt. Je hersenen zitten vrij simpel in elkaar en ze onthouden veelal het laatste van een een gebeurtenis, dus zorg dat dat een bijzonder mooie is aan het einde van de vakantie.

Neem alleen het positieve mee naar huis
Geen gezeur over die enorme file, niet lopen zeiken over die geweldige maagkrampen na het eten van die paella of de muggen die je hebben lek gestoken. Nee, we herdenken en vertellen alleen de leuke zaken die we tijdens de perfecte vakantie hebben meegemaakt.


Zie hier de top 10 populairste vakantielanden onder Europeanen 2022.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie