De Tasergun met onvriendelijk filmpje

0
De M26 Taser
De M26 Taser

De Tasergun met onvriendelijk filmpje

Er is nog al wat ophef over: de Tasergun. Moet de politie dit wapen nu wel of niet in haar uitrusting opnemen? Inmiddels wordt er in Nederland wel een proef genomen, maar daar is niet of nauwelijks nieuws over te vinden. Wij hebben hier wel wat info over deze gun en een filmpje.

Een stroomstootwapen, ook wel elektroschockwapen of stun gun (ook al is het geen pistool) genoemd is een wapen waarmee stroomstoten kunnen worden toegediend. Met dit wapen kan men de belangrijke en vitale spieren tijdelijk verlammen. Een bekend type van het stroomstootwapen is de taser. De producent hiervan stelt dat het een niet dodelijk wapen is. Sinds de taser bij diverse politiekorpsen in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk in gebruik is genomen zijn meer dan tweehonderd verdachten na toediening van één of meerdere stroomstoten overleden.

De Tasergun met onvriendelijk filmpje
De Tasergun met onvriendelijk filmpje

De ouderwetse stroomstok voor het vee

De M26 Taser, een aardige voorbeeld van de tasergun

De M26 taser heeft ook een functie om twee pinnen (waar stroom doorheen gaat) af te schieten die vervolgens in iemands lichaam vast komen te zitten. Deze functie wordt meestal toegepast door politie omdat direct contact niet altijd mogelijk is. Deze functie is daarnaast zeer effectief omdat de verdachte compleet verstijft (verlamt) wanneer de stroomstoten door het lichaam heen gaan. Zonder het gebruik van de pinnen faalt dit proces aanzienlijk vaker omdat het niet altijd mogelijk is de taser correct aan te brengen. Het stroomstootwapen wordt ook vaak door boeren gebruikt om het vee naar de goede plek te geleiden. Hierbij is nooit sprake van deze pinnen.

De M26 Taser
De M26 Taser

Maar we hebben ook nog pepperspray en de wapenstok
In Nederland is in 2009 een proef gestart met de inzet van het wapen bij arrestatieteams. Het stroomstootwapen zal voornamelijk worden ingezet in die situaties waarbij het gebruik van andere geweldsmiddelen zoals de wapenstok, pepperspray en de stunbag niet effectief is en waarbij het gebruik van zwaardere geweldsmiddelen zoals het vuurwapen of de AOE-hond niet wenselijk is vanwege het aanzienlijke risico op ernstig letsel of zelfs de dood van de verdachte. En nee, je kunt deze gun niet kopen in Nederland!!!

Bron: Wikipedia

Politie tasert

http://youtu.be/PgJF-nH01gg

Geef een reactie