De tien beste Special Forces ter wereld (met filmpjes)

De tien beste Special Forces ter wereld

De tien beste Special Forces ter wereld (met filmpjes)

Hieronder volgen de tien beste Special Forces ter wereld. Het is niet vreemd dat de beste terreur-eenheden ook zitten in de landen waar regelmatig klappen vallen.

De heren, want heel veel dames zijn er niet actief in deze tak van sport, zijn maar wat druk met extremisten, georganiseerde misdaad en af en toe een uitstapje naar het buitenland.

Nieuw voor ons waren: de GSG 9, de GIGN, de Alpha Group, de NSG, de GROM, de Sayeret Matkal en de GIS. Allen krijgen een korte intro en daarna een filmpje.


Lees hier ->>> meer over oorlog en zie hier ->>> de top 138 landen met sterkste legers op deze website.


(PS: Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!)


De tien beste Special Forces ter wereld


Special Air Service (SAS), Verenigd Koninkrijk

De SAS is het voorbeeld geweest voor de oprichting van veel andere special forces. Vele van de missies van de SAS zijn goed geslaagd.

Verder staan ze bekend om hun goede reputatie en goed getrainde soldaten met als motto: Who dares, wins. Voor de specialisten die voor de SAS werken staat de SAS voor: Speed Aggression Surprise.

De SAS in actie…

https://youtu.be/lAkAnvRI_cQ


Delta Force, Verenigde Staten

De Delta Force(1st Special Forces Operational Detachment-Delta officieel Combat Application Group (CAG)) is een elite-eenheid en belangrijk element van de Joint Special Operations Command (JSOC) en het is één van de belangrijkste contra-terroristische eenheden van de Verenigde Staten.


Navy SEALs, Verenigde Staten

De Navy SEALs een speciale eenheid in het ‘Naval Special Warfare’-programma (NSW) van de United States Navy. SEAL is een afkorting voor ‘SEa, Air, Land’ en refereert aan de brede inzetbaarheid.

De SEALs opereren in kleine groepen en worden ingezet waar grotere legereenheden tekortschieten. De Navy SEALs opereren wereldwijd, in het diepste geheim, sinds 1962.

De Navy SEALs in actie…

http://youtu.be/wQFRePXMI9M


GSG 9, Duitsland

De GSG 9 is een antiterreureenheid die in 1973 gevormd is naar aanleiding van de terroristische aanslag tijdens de Olympische Spelen van München het jaar ervoor.

De eenheid houdt zich niet alleen met reactieve terreurbestrijding bezig zoals het ingrijpen in bijvoorbeeld gijzelingsacties, maar ook met het proactieve deel van terreurbestrijding zoals infiltratie in terreurorganisaties en een reeks andere activiteiten die aanleunen bij spionage.

De GSG 9 in actie..

http://youtu.be/6NhLaqoM9xA


Groupe d’Intervention de la Gendarmerie Nationale (GIGN), Frankrijk

De GIGN is de anti-terrorisme eenheid van de Franse Gendarmerie en zij arresteren bijvoorbeeld gewapende criminelen, gijzelnemers in het bijzonder, doen aan antiterrorisme, bijvoorbeeld het ‘oplossen’ van vliegtuigkapingen en het voorkomen dan wel beëindigen van muiterij in gevangenissen.

De GIGN in actie…


Zie hier de grootste zeeslagen in de geschiedenis.


Alpha Group, Rusland

De Alpha Group is onderdeel van de FSB, de Russische geheime dienst. Het is een uitgebreide contra-terroristische eenheid. Hebben maar 250 leden…

Alpha Group in actie…


Zie hier de Top 10 beste fighter jets 2023.


Sayeret Matkal, Israël

Één van de vele elite-eenheden van het Israëlische defensieleger maar dan wel één van de beste. Sayeret betekent ‘verkenningseenheid’ en ze zijn gespecialiseerd in wapens, verkenning en man tot man gevecht.

De Sayeret Matkal in actie…


Gruppo Intervento Speciale (GIS), Italië

Het GIS beschouwd als een van de beste Anti-Terreur eenheden van Europa houdt zich bezig met anti-terreur en extreem geweld zoals met de Siciliaanse Maffia en de Rode Brigade.

De GIS in actie…


GROM (Grupa Reagowania Operacyjno-Manewrowego), Polen

De GROM is één van de vijf elite-groepen binnen het Poolse leger en na de oprichting van de GROM halverwege 1990, worden ze vooral ingezet voor anti-terrorisme en het manipuleren van personen op vijandelijk gebied.

GROM in actie…


National Security Guard (NSG), India

De elite binnen de (NSG-)elite is de Speciale Actie Groep (SAG) en die omvat meer dan de helft van alle NSG-leden. De NSG kent geen permanente elitesoldaten maar de leden rouleren. De commando’s worden ook wel de Zwarte Katten genoemd en de NSG werd opgericht na de moord op premier Indira Ghandi in 1984.

De NSG in actie…


zie hier de de top 10 meest populaire oude wapens.


De beste Special Forces ter wereld, korte docu