De tien meest voorkomende autoproblemen

0
De tien meest voorkomende autoproblemen
De tien meest voorkomende autoproblemen

Meest voorkomende autoproblemen

Het blijft irritant: autopech. Toch zijn er waarschijnlijk wel situaties die je had kunnen voorkomen! Lees hier meer over veel voorkomende problemen met je auto.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Meest voorkomende autoproblemen


Zachte banen

Houd je banden gewoon op spanning! Gewoon maandelijks even bijpompen. Dit scheelt enorm in brandstofverbruik en slijtage.


Hoog brandstofverbruik

Dit kan van alles zijn zoals verontreinigde brandstoffilters en luchtfilters of bijvoorbeeld sensoren die niet helemaal accuraat meer zijn. Oplossing: geregeld laten checken bij een garage.


Schuddend stuurwiel

Dit heeft in negen van tien keer te maken met de lagers die versleten zijn. Soms loopt de auto ook wel eens aan. Even laten checken in de garage.


Waarschuwingslichtjes die branden

Er kan van alles gaan branden aan waarschuwingen en één waarschuwingslampje kan dan weer veel verschillende dingen betekenen. Oplossing: probleem laten uitlezen in de garage.


Een sputterende motor

Als je zo’n ouderwetse benzine- of dieselmotor in je auto hebt, dan zijn er heel veel bewegende delen. Dan kan er dus van alles en nog wat mis zijn. Oplossing: naar de garage!


Zie hier de Top 10 checklist voor goed onderhoud van je auto.


Motor oververhit

Zorg dat je radiator en dat het koelsysteem op orde is. Zeker als we op vakantie gaan naar het zonnige zuiden en mogelijk in de file belanden. Ook weer laten nakijken bij de grote beurt in de garage.


Kapotte accu

De accu van je auto gaat zo’n drie jaar of zo’n 75.000 kilometer mee. Daarna wordt het de hoogste tijd om weer eens een nieuwe aan te schaffen.


Piepende of schurende remmen

Dit heeft vaak van doen met wat vocht of zand tussen je remschijven. Het is dan handig om even langs de garage te gaan.


Kapotte startmotor

Je kent het wel, starten lukt niet meer. Je elektromotor heeft het begeven, het relais is defect of er zit gewoon een draadje los. Oplossing: langs de garage.


Zie hier: waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands auto?


Brandstofpomp kapot

Is ook zo’n apparaat wat continu haar werk moet doen en daarmee aan aan slijtage onderhavig kan zijn. Is lastig om dit probleem te voorkomen. Het lijkt altijd zomaar ‘opeens’ te gebeuren.


Zie hier de top 35 meest betrouwbare automerken 2021 volgens J.D. Power.


Geef een reactie