, ,

De vijf grootste irritaties onder weggebruikers

De vijf grootste irritaties onder weggebruikers

De vijf grootste irritaties onder weggebruikers

Het grootste deel van de Nederlanders is in het bezit van de auto. Ons land is maar klein en als we allemaal tegelijk de weg op gaan, is het enorm druk. Als we ons allemaal aan de regels en etiquette van het verkeer houden, zal je weinig hinder ondervinden van die drukte. Helaas hebben we tegenwoordig bijna allemaal haast, een lage irritatiedrempel en een kort lontje met grote irritaties onder weggebruikers als gevolg. Vooropgesteld dat we natuurlijk allemaal vinden dat het vooral aan de ander ligt.

De vijf grootste irritaties onder weggebruikers

De vijf grootste irritaties onder weggebruikers

Het gebruik van de smartphone

We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder de smartphone en soms zou je denken dat mensen vergroeid zijn met hun telefoon. Maar dat er mensen zijn die zelfs in het verkeer hun toestel niet even kunnen laten liggen is erg verontrustend. Het is bewezen dat het risico op (het veroorzaken van) een ongeval enorm toegenomen is sinds de komst van een smartphone. Wanneer medeweggebruikers je onder het rijden bezig zien met de smartphone, roept dit nogal wat irritaties en onbegrip op. Laat dat ding dan ook lekker buiten handbereik liggen.

Bumperkleven

Onvoldoende afstand houden op je voorganger is een vaste waarde in de ergernissen top tien. Onvoldoende afstand houden is oorzaak nummer een als het gaat om het ontstaan van kettingbotsingen. Geen autoverzekering is opgewassen tegen de gevolgen van een ongeluk door bumperkleven. Heb je geen allrisk dekking gekozen via overstappen.nl/autoverzekering/berekenen/ en is de schade door eigen toedoen veroorzaakt, krijg je de schade aan je auto niet vergoed. Daarnaast voel je je gigantisch opgejaagd wanneer iemand continu op de bumper geplakt lijkt te zitten. Neem afstand of haal in wanneer daar de mogelijkheid voor is.

Links rijden

Iedereen weet dat je in ons land aan de rechterzijde van de weg rijdt. Links rijden mag  alleen wanneer je inhaalt en dan ook niet langer dan noodzakelijk. Een van de grootste irritaties is dat mensen onnodig links rijden. Ben je klaar met inhalen, ga dan direct weer naar rechts.

Te langzaam rijden

Je zou denken dat het goed is om langzaam te rijden, maar te langzaam rijden zorgt voor grote irritaties op de weg. Mensen die je ophoudt raken gefrustreerd en proberen je met gevaarlijke inhaalacties voorbij te komen. Het voornaamste is om je met snelheid aan te passen aan de rest van het verkeer. Uiteraard moet je hierbij de maximum toegestane snelheid niet overschrijden.

Vervuilers

Soms nemen bestuurders niet de moeite om hun afval bij thuiskomst weg te gooien. Raampje naar beneden en alles wordt zo naar buiten gegooid. Dit is natuurlijk niet alleen milieuvervuiling in de meest zuivere vorm, het gevaar bestaat ook nog eens dat het afval het zicht van het overige verkeer blokkeert, bijvoorbeeld wanneer het op de voorruit belandt. Gooi niets uit het raam en bewaar je afval gewoon tot je aankomt op een plaats waar prullenbakken staan. Kleine moeite, groot plezier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie