Deze supermarkt hacks besparen je geld

0
Deze supermarkt hacks besparen je geld
Deze supermarkt hacks besparen je geld - Foto door Anna Tarazevich via Pexels

Deze supermarkt hacks besparen je geld

Het leven kan best duur zijn, vooral als het op boodschappen aankomt! Er zijn echter hacks om jouw volgende trip naar de supermarkt betaalbaarder te maken. Door deze eenvoudige tips te volgen, kan je de volgende keer dat je naar de supermarkt gaat flink wat geld besparen.


Lees hier ->>> meer over eten en drinken op deze website.


Huismerken zijn altijd goedkoper dan huismerken

Een van de beste manieren om geld te besparen op boodschappen is om zoveel mogelijk huismerken te kopen. Huismerken zijn producten die door de winkel zelf worden gemaakt. Ze zijn meestal goedkoper dan de grote merken, en ze smaken net zo goed. Volgens een studie van de consumentenbond heeft Lidl de goedkoopste huismerken.

Ga niet winkelen als je honger hebt

Als je honger hebt, koop je vaak meer eten dan je nodig hebt. Dat komt omdat je maag je vertelt dat je eten nodig hebt, en dus koop je wat er goed uitziet. Als je echter geen honger hebt, kun je helderder denken en betere beslissingen nemen over wat je nodig hebt. Bewaar je boodschappen voor een andere keer en ga als je geen honger hebt.

Bekijk de promotiefolders op voorhand

Supermarkten hebben altijd reclamefolders met kortingen. Door deze folders van tevoren te bekijken, kun je jouw boodschappenlijstje plannen rond de producten die zijn afgeprijsd. Ook kan het ideaal zijn om enkele noodzakelijke producten zoals waspoeder of zeep te hamsteren, zo staat de Albert Heijn folder altijd vol met 1+1 acties.

Plan jouw maaltijden

Als je jouw maaltijden voor de volgende week plant, kan je alleen de ingrediënten kopen die je nodig hebt en niets extra. Dat betekent dat je minder voedsel verspilt en geld bespaart. Of doe gewoon jouw boodschappen online.

Maak gebruik van klantenkaarten

Veel supermarkten bieden klantenkaarten waarmee je korting krijgt op jouw totale rekening als je  vaak in hun winkel winkelen. Zorg ervoor dat je hiervan profiteert en gebruik altijd jouw klantenkaart wanneer je gaat winkelen…

Ga tijdens “happy hour”

Supermarkten geven vaak kortingen in de eerste en laatste uren van de openingstijden van de winkel. Veel producten met een beperkte houdbaarheidsdatum komen dan in verbak terecht. Plan grote inkopen tijdens één van deze uren en doe inkopen op een doordeweekse dag zodat het minder druk is in de winkels.

Neem een herbruikbare tas mee

Als je je eigen herbruikbare tas meeneemt, krijg je geld korting op je aankoop. De meeste supermarkten vragen geld voor plastic tasjes, dus door je eigen tas mee te nemen voorkom je dat je extra geld uitgeeft.

Door deze tips te volgen, maak je jouw volgende uitstap naar de supermarkt betaalbaarder . Boodschappen kunnen duur zijn, maar met deze hacks kan je ongetwijfeld de kosten drukken!

Geef een reactie