Diverse meningen over Louis van Gaal

0
Jose Mourinho is de best betaalde trainer met 19 miljoen
Jose Mourinho is de best betaalde trainer met 19 miljoen

Diverse meningen over Louis van Gaal

Hier vind je diverse meningen over Louis van Gaal en in dit geval de minder positieve. Een enkele keer is het een kleinere anekdotes waarin een mening verstopt zit. Het viel overigens niet mee om een aantal quotes bijeen te zoeken, maar we hebben er toch wel weer aardig wat bijeengesprokkeld. Een mooie aanvulling op de quotes van Louis van Gaal zelf, dachten wij zo…

Diverse meningen over Louis van Gaal
Diverse meningen over Louis van Gaal

Diverse meningen over Louis van Gaal

 

René van der Gijp over Louis van Gaal:

“Ik ken Louis al sinds mijn periode bij Sparta. (…) Ik heb nooit een hekel aan hem gehad en ik geloof best dat hij privé een heel aardige man is. Een man die thuis met zijn kleinkinderen op de grond met een trein ligt te spelen. En als dan één van die kleinkinderen roept: ‘Opa, hij doet het niet meer’, zal hij een uur met een schroevendraaier aan de slag gaan om die trein te repareren!”
Veronica Magazine nr. 15, 2009

“Ooit moest ik Peter van Vossen spreken, toen nog bij Ajax waar Louis van Gaal coachte. Na afloop van de training zet ik één voet over de kalklijn, waarop van Gaal op me afbeent en schreeuwt waar ik denk mee bezig te zijn. ‘Weet jij wel wie hier de baas is?’ ‘Vast jij,’ antwoordde ik. Achter Louis kropen Danny Blind en Frank de Boer gierend over het gras. Louis is misschien vergeten dat ik drie jaar het vuile werk voor hem opknapte bij Sparta.”
AD Sportwereld, 12 maart 2009

“Ze zeggen wel eens: hij heeft een plaat voor z’n kop, maar van Gaal heeft wel drie appartementen voor zijn kop!”
In: Wat vindt Nederland, 17-10-2009

“Ik heb één keer meegemaakt dat Van Gaal opstond in de rust en tegen Hughes (op dat moment trainer van Sparta, red.) zei: ‘En nu grijp je in.’ Waarop Hughes zei: ‘Is goed, ga jij er maar uit.’ ”

John Troostover Louis van Gaal:

“Ik laat Van Gaal en Cruijff weer als vrienden de deur uitgaan.”
Mental-coach John Troost meent de vete tussen bondscoach Louis van Gaal en Johan Cruijff in één praatsessie te kunnen oplossen.

Cor Pot, voormalig coach van Jong Oranje over Louis van Gaal:

“Ja, het is bij Van Gaal altijd ik, ik, ik. Hij is alleen maar met zichzelf bezig.”

Luca Toni, Italiaanse spits over Louis van Gaal

“Louis van Gaal had een aanpak die ik nog nooit had meegemaakt. Hij was een gekke trainer die ons duidelijk wilde maken dat hij elke speler kon vervangen, ongeacht je status. Hij wilde laten zien dat hij de leiding had en dan ook echt alleen hij. Om dit te demonstreren liet hij een keer zijn broek zakken, maar ik heb gelukkig niet veel kunnen zien”

Ruud van Nistelrooy over Louis van Gaal

“Van Gaal wilde dat we in drie dagen deden wat we normaal bij onze clubs deden. We kregen te veel informatie, te veel input. En keiharde trainingen.”

Van Zweden, Haagse behangkoning en mede-egenaar Swansea over Louis van Gaal:

“Ik ben ervan overtuigd dat hij het niet gaat redden in Manchester. Ik ben ervan overtuigd dat hij het niet gaat redden in Manchester. Ik heb veel respect voor de trainer Van Gaal, kan er vaak ook smakelijk om lachen, maar zijn manier van praten in de media kan echt niet. En je moet je niet vergissen in de Engelse media. Die kunnen je echt breken.”

Aad de Mos, na de uitschakeling voor het EK 1992 over Louis van Gaal:

“Van Gaal is slecht geweest voor de bond van trainers, slecht voor de KNVB, slecht voor de regering, slecht voor het land. Het product Oranje is onder zijn gezag gedegradeerd en gedevalueerd. En nog erger: Van Gaal heeft het volk in de maling genomen. Iedere zichzelf respecterende coach die stopt, stapt op.”

Frank Ribéry over Louis van Gaal:

“Die tijd was ik echt kotszat”
Over zijn periode bij Bayern München onder van Gaal

Simon Kuper, Engelse journalist over Louis van Gaal:

“Bijna alles aan de trainer Van Gaal klopt niet. Hij heeft een afgeplat gezicht, een dikke buik en zwaait op de meest onmogelijke momenten met een notitieboekje. De taak van een coach is voornamelijk representatief en daar is Van Gaal uitgesproken slecht in.”

Nico Dijkshoorn over Louis van Gaal:

“Dat gevaar dreigt nu ook voor Louis van Gaal. Dat we zijn sociale mankement gaan accepteren als iets ludieks. We zitten te wachten op zijn hysterische gedrag en vermaken ons er daarna prima mee.”

Barry Hughes, voormalig trainer van Van Gaal over Louis van Gaal:

“Hij was nogal arrogant, hij had de wijsheid in pacht. Op het veld had ik niet zo’n moeite met hem, hij presteerde goed, maar als mens was hij een hopeloos geval.”

Ton Harmsen, voormalig voorzitter van Ajax over Louis van Gaal:

“Louis is verdomd arrogant en wij houden wel van arrogante mensen.”

Paul Breitner, voormalig Duits international over Louis van Gaal:

“Sinds zijn komst ging ik opeens weer met plezier naar het stadion. Niet om Bayern te zien winnen, want dat gebeurt toch wel, maar om te genieten van het mooie voetbal.”

Willem van Hanegem over Louis van Gaal:

“Zo vind ik het vreselijk irritant hoe hij zich laat meeslepen in de nare interviewtjes van Hans Kraay. Die stelt na een wedstrijd waardeloze, irriterende vragen, maar de wijze waarop Van Gaal reageert, is bondscoach-onwaardig. Het is natuurlijk treurig dat hij zo’n type op zich af krijgt, maar ik zou zeggen; ga er dan boven staan.”

Johan Derksen over Louis van Gaal:

“Louis van Gaal gedraagt zich als een autoritaire gek uit de jaren ’50.”

“Van Gaal heeft iedereen monddood gemaakt”

“Kijk, Louis is leuker dan Youp van ’t Hek, want als je naar Youp gaat, is het satire en een parodie, en Louis meent het ook nog allemaal, en daardoor is het een stuk leuker!”

“Het blijft natuurlijk een flapdrol van een vent.”

“Gevaarlijke gek!”

Jörg Butt, voormalig doelman van Bayern München over Louis van Gaal:

“Hij wil voortdurend aan de hele wereld laten zien dat hij de beste is. Het kan toch niet zo zijn dat iemand die is aangesteld om leiding te geven in een goed draaiende organisatie alles omver wil werpen. De club zocht iemand die de sportieve route zou uitstippelen, niet een man die de vereniging wilde overnemen.”

Chris van Nijnatten, journalist AD over Louis van Gaal

“Soms denk ik écht dat hij dat lekker vindt. Louis ziet de camera draaien en weigert met een chagrijnig gezicht na een wedstrijd zijn uitgevallen doelman een hand te geven. Zoiets. Hij flikt het waar je met zijn twee miljoenen bij staat. Wat hem dan bezielt, is moeilijk te peilen. Op zijn harde schijf waart een virus rond dat erop uit is een goed karakter als slecht te verkopen. Het is een hardnekkig en efficiënt virus.”

Raymond Verheijen, inspannings-fysioloog, die sinds 2000 alle eindrondes meemaakte over Louis van Gaal:

“Het gaat nu niet om fitheid, maar om frisheid. Na een seizoen is de conditie nog prima, maar de frisheid laag. Dat laatste moet je zien terug te krijgen en dat gaat niet als je twee keer per dag intensief traint. Van Gaal laat zijn oren hangen naar het pseudo-wetenschappelijke gebabbel van Jos van Dijk (inspanningsfysioloog Oranje, red.)”

Uli Hoeness, president van Bayern München over Louis van Gaal:

“Hij wil alles zelf regelen, maar dat kan hier niet. Louis is nog steeds verrast door de druk die Bayern met zich meebrengt.”

“Zijn probleem is dat Louis God niet is maar de vader van God. Voordat de wereld bestond, was Louis er al.”

Roger van Gool, voormalig Belgisch voetballer over Louis van Gaal:

“Hij is overgevoelig voor kritiek. Als een journalist voor 90% positief is, dan wil Van Gaal over die 10% praten., hij zal je willen overtuigen dat hij gelijk heeft”.

Geef een reactie