Dodelijkste schietpartijen scholen in de VS – Top 10: Bath Township op 1

0
Dodelijkste schietpartijen scholen in de VS - Top 10: Bath Township op 1
Dodelijkste schietpartijen scholen in de VS - Top 10: Bath Township op 1

Dodelijkste schietpartijen scholen in de VS

Er is of komt nu inmiddels wat strengere wapenwetgeving in de Verenigde Staten, al lijkt president Trump toch weer wat terugtrekkende bewegingen te maken. De School Walkout van 17 minuten op 14 maart j.l. door vele schoolkinderen Staten maakte grote indruk. 17 minuten, vanwege de 17 te betreuren slachtoffers bij de Marjory Stoneman Douglas High School Shooting op 14 februari 2018. Zie hieronder een bloedig top 10, met documentaires en meer informatie over de top drie.

Lees hier->>> meer interessante artikelen over moord en doodslag op deze website…

Dodelijkste schietpartijen scholen in de VS - Top 10: Bath Township op 1
Dodelijkste schietpartijen scholen in de VS – Top 10: Bath Township op 1


Dodelijkste schietpartijen scholen in de VS


1. Bath School Bombing

Het bloedbad op Bath School in Bath Township, Michigan was een aanslag gepleegd door Andrew Kehoe op en rond de school op 18 mei 1927. Bij de aanslag kwamen 36 leerlingen, twee leerkrachten en 6 omstanders om. Daarnaast raakten er ten minste 58 personen gewond. Kehoe doodde zijn vrouw en ontstak explosieven en brandbaar materiaal op zijn boerderij, veroorzaakte daarna een explosie in de school en pleegde daarna zelfmoord door explosieven in zijn vrachtauto te laten ontploffen.

In 1925 werd Kehoe benoemd tot het waarnemend gemeentesecretaris, maar bij de reguliere verkiezing voor deze positie in het voorjaar van 1926 werd hij verslagen door de andere kandidaat. Deze publieke afwijzing door de gemeenschap zette bij hem kwaad bloed. Sommigen, waaronder ooggetuige Monty J. Ellsworth van het The Bath School Disaster, namen aan dat deze afwijzing een reden was voor Kehoe om zijn moorddadige wraak te plannen.


2. Virginia Tech Shooting

Om 7.16 uur sloeg de 23-jarige Zuid-Koreaan Cho Seung-Hui toe in een woongebouw van de universiteit Virginia Tech. Daarbij vielen twee doden. Velen hadden pistoolschoten gehoord, maar wisten niet wat er aan de hand was. Door middel van e-mails werd duidelijk wat er aan de hand is. Twee uur later schoot hij weer, dit keer in de buurt van een aantal collegezalen. Bij die tweede schietpartij vielen 30 doden. Op amateurbeelden zijn 27 pistoolschoten te horen. Volgens ooggetuigen was er een enorme chaos, meerdere personen sprongen uit de ramen om aan de kogels te kunnen ontsnappen. Een andere ooggetuige meldde dat er veel slachtoffers vielen in een lokaal waar Duits werd gegeven. De ooggetuige zei dat de dader duidelijk zocht naar iemand alvorens hij een grote hoeveelheid kogels afvuurde. De meeste leerlingen in die klas zouden het niet overleefd hebben. De dader pleegde zelfmoord nadat hij hoorde dat de politie er aan kwam. Dit alles duurde 9 minuten volgens de politie.

https://youtu.be/Gp6pzaic498


3. Sandy Hook Elementary School Shooting

De schietpartij op de Sandy Hook Elementary School vond plaats in de ochtend van vrijdag 14 december 2012 op de basisschool van het dorp Sandy Hook in Newtown, in de Amerikaanse staat Connecticut. Adam Peter Lanza, een twintigjarige man, schoot daar 26 personen dood, onder wie 20 kinderen, en daarna zichzelf. Daarvoor had hij zijn moeder al om het leven gebracht, zodat in totaal 28 mensen het leven lieten. Slechts één gewonde overleefde het bloedbad.

De schietpartij is de op een na dodelijkste op een school in de Verenigde Staten, alleen de schietpartij op Virginia Tech eiste meer slachtoffers. President Obama kondigde maatregelen aan tegen herhaling van een dergelijke tragedie. Uiteindelijk vereenvoudigde de president voornamelijk het natrekken van criminele of medische achtergronden bij wapenaankoop en verordonneerde hij bewustwordingscampagnes, maar voorstellen voor verdergaande wapenwetgeving haalden het niet op nationaal niveau.

https://youtu.be/j483x9Q8G0M


aantal doden dader(-s)
1 Bath School Bombing 18 mei 1927 Bath Township – Michigan 45 Andrew Kehoe
2 Virginia Tech Shooting 16 april 2007 Blacksburg – Virginia 33 Seung-Hui Cho
3 Sandy Hook Elementary School Shooting 14 december 2012 Newtown – Connecticut 26 Adam Lanza
4 Marjory Stoneman Douglas High School Shooting 14 februari 2018 Parkland – Florida 17 Nikolas Cruz
5 University of Texas Tower Shooting 1 augustus 1966 Austin – Texas 17 Charles Whitman
6 Columbine High School massacre 20 april 1999 Columbine – Colorado 15 Eric Harris & Dylan Klebold
7 Umpqua Community College shooting 1 oktober 2015 Roseburg – Oregan 9 Christopher Harper-Mercer
8 Red Lake massacre 21 maart 2005 Red Lake – Maine 9 Jeffrey Weise
9 Oikos University shooting 2 apri 2012 Oakland – Californië 7 One L. Goh
10 Isla Vista killings 23 mwu 2014 Isla Vista – Californië 6 Elliot Rodger

Geef een reactie