Drinken van cafeïne kan je stofwisseling stimuleren, vertelt een nieuwe studie ons

0
Drinken van cafeïne kan je stofwisseling stimuleren, vertelt een nieuwe studie ons
Drinken van cafeïne kan je stofwisseling stimuleren, vertelt een nieuwe studie ons

Drinken van cafeïne kan je stofwisseling stimuleren

Kan het drinken van cafeïne je metabolisme stimuleren? Kan het drinken van cafeïne je helpen ongewenst gewicht verliezen? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Drinken van cafeïne kan je stofwisseling stimuleren


Eerdere studies hebben ook al laten zien dat het drinken van cafeïne kan helpen om gewicht en vetophopingen te verminderen. Verder weten we dat het drinken van koffie het risico op diabetes type 2. Ook kan cafeïne de kans op hartaandoeningen doen verlagen.


Zie hier: denken aan koffie maakt je alerter zegt onderzoek.


In een nieuwe studie ontdekten onderzoekers in Europa dat een hoger cafeïnegehalte in het bloed samen gaat met een verminderde vetbelasting. Ook zagen ze dat en een lager risico op diabetes type 2.

Inmiddels hebben wij op deze website ook al aardig wat onderzoeken over koffie verzameld.

Zie bijvoorbeeld koffiedrinkers zullen waarschijnlijk de rest van ons overleven zegt studie of Is koffie goed voor je? Ja, het kan darmkanker voorkomen…. Hier ->>> lees je alles op site over koffie.


Zie hier de top 20 grootste koffie producerende landen 2021.


De onderzoekers ontdekten dat bijna de helft van de vermindering van het risico op diabetes type 2 werd veroorzaakt door gewichtsverlies. Van cafeïne is bekend dat het de stofwisseling stimuleert, de vetverbranding verhoogt en de eetlust vermindert, met een dagelijkse inname van 100 mg die naar schatting het energieverbruik met ongeveer 100 calorieën per dag verhoogt.

Er zijn beperkingen aan de bevindingen, waaronder dat het onderzoek was gebaseerd op bijna 10.000 mensen van overwegend Europese afkomst, die deelnamen aan zes langetermijnonderzoeken.


Zie hier: koffiedrinkers leven langer zegt onderzoek.


Houd er rekening mee dat het toevoegen van dingen als suiker en room aan cafeïnehoudende dranken de positieve effecten van cafeïne op uw metabolisme kan verminderen.


Bron en meer informatie: Larsson SC, Woolf B, Gill DAppraisal of the causal effect of plasma caffeine on adiposity, type 2 diabetes, and cardiovascular disease: two sample mendelian randomisation studyBMJ Medicine 2023;2:doi: 10.1136/bmjmed-2022-000335.


Zie hier: koffiedrinkers zullen waarschijnlijk de rest van ons overleven zegt studie.


Geef een reactie