Duurste skigebieden ter wereld – de prijzigste vijf

Beste skigebied ter wereld 2019 is Zermatt
Duurste skigebieden ter wereld

Duurste skigebieden ter wereld

Wil je een beetje op stand skiën, dan moet je één van de navolgende plaatsen aandoen. Je betaalt er met gemak 15 euro voor één biertje, maar dan heb je ook wat? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website…


Duurste skigebieden ter wereld


Courchevel 1850, Frankrijk

Courchevel is een bekend wintersportdorp dat deel uitmaakt van het skigebied Les Trois Vallées.

De skidorpen van Courchevel vallen uiteen in de wijken Courchevel 1850, Courchevel 1650, Courchevel 1550 en Courchevel 1300 (Le Praz). Les Trois Vallées bestaat uit drie valleien, naast Courchevel ook Meribel en Val Thorens / Les Menuires.

De vallei van Courchevel bekend als het meest exclusieve. Ze is qua status vergelijkbaar met de badplaats Saint-Tropez. In de dorpen bevinden zich onder meer veel dure hotels en winkels die met name in trek zijn bij rijke Russen en Engelsen.

Website: www.courchevel.com


Aspen, Verenigde Staten

Aspen Snowmass is een amalgaam van vier wintersportgebieden in de Rocky Mountains in de Amerikaanse staat Colorado. De skigebieden bevinden zich op korte afstand van elkaar in de buurt van het stadje Aspen.

Het heeft sinds het midden van de 20e eeuw de naam een mondain skioord te zijn. Aspen Snowmass, vernoemd naar het stadje en naar Snowmass, is het grootste van de vier skigebieden. Het is eigendom van en wordt uitgebaat door de Aspen Skiing Company.

Website: www.aspensnowmass.com


St. Moritz, Zwitserland

Mede door de hoge ligging is het een populaire wintersportplaats met een skigebied. In 1928 zijn er de tweede Olympische Winterspelen gehouden.

In 2003 en in 2017 vonden hier de Wereldkampioenschappen Alpine-Skiën plaats. St.Moritz wordt beschouwd als de plaats waar het wintertoerisme begonnen is, eind 19e eeuw.

Website: www.stmoritz.com


Zie hier de top 25 beste skigebieden in Duitsland 2021.


Zie hier de top 10 beste plaatsen om te skiën in Europa in 2022.


Zermatt, Zwitserland

Zermatt is een bekende wintersportplaats met skigebied en een populaire toeristische bestemming.

www.zermatt.ch


Lech, Oostenrijk

In de afgelopen decennia is de stad ontwikkeld tot een bloeiende gemeente. Dit mede door de invloed van het wintertoerisme. Voordat het skitoerisme opkwam had Lech te kampen met wegtrekkende bewoners.

Het (boeren-)leven was hier zwaar, met een korte zomer en een lange winters. Winters met vaak meer dan twee meter sneeuw en een moeilijke bereikbaarheid. Dankzij het skitoerisme is Lech de gemeente met het gemiddeld hoogste inkomen per bewoner in Oostenrijk.

www.lechzuers.com


Zie hier de top 25 populairste skigebieden in Zwitserland 2021.