Een exclusieve auto kopen? Dit moet je weten!

Een exclusieve auto kopen? Dit moet je weten!
Een exclusieve auto kopen? Dit moet je weten!

Een exclusieve auto kopen? Dit moet je weten!

Is een exclusieve auto kopen zonde van het geld of kan het juist tot een leuker leven leiden? Met die vraag worstelen veel mensen die het geld wel hebben om een mooie, exclusieve auto te kopen, maar het nog niet gedaan hebben. Want, hoe fijn is het om in een exclusieve auto te bezitten? Waar loop je tegenaan?

In dit artikel lees je tips en must-know’s voor een auto in het hogere segment kopen. We nemen in dit artikel Porsche als voorbeeld, maar dit geldt eigenlijk voor alle exclusieve auto’s.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Weet welke exclusieve auto je moet kopen

Er zijn meerdere uitvoeringen, ook in het luxere segment. Wanneer je een auto koopt van zo’n 80 duizend euro of meer, dan kun je deze onder het luxe segment scharen. Maar een basis Porsche 911 heeft een ander gevoel dan een GTS, GT3 of 4S.

Bovendien is het goed om te kijken naar hoeveel Porsche ervan maakt. Een exclusieve Porsche zal je nog veel beter dat exclusieve gevoel geven en zal in de regel meer waard blijven doordat ze zeldzamer zijn.


Weet wanneer je moet kopen en verkopen

Hoe mooi je jouw exclusieve auto ook vindt, er komt een tijd van verkopen. Dit is vlak voor het nieuwe model uitkomt of op een bepaalde kilometerstand. Als je een Porsche hebt met een kilometerstand onder de 10K is deze meer waard dan bij de volgende 10K die erbij komt. Een tweede auto ernaast houden voor saaie ritten met veel kilometers helpt de waarde van je exclusieve auto te behouden.


Onderhoud

Onderhoud is bij een exclusieve auto belangrijk. Laat dit bij voorkeur doen bij de garage waar je de auto koopt en uiteindelijk aan wilt verkopen. Een exclusieve auto koop en verkoop je niet op een tweedehands website als particulier, dit gaat doorgaans altijd via een dealer of specialist.

Waar het onderhoud gedaan is, is uiteindelijk een kwestie van vertrouwen die de specialist in jouw auto heeft. Lees meer tips en bekijk exclusieve auto’s op The Engine Room. Door deel te nemen aan zo’n community begrijp je beter waar het hebben van – en het rijden in – exclusieve auto’s om gaat. Bovendien leer je interessante mensen kennen die kansen op kunnen leveren.