Er jonger en slanker uit zien? Lach!

0
Er jonger en dunner uit zien? Lach!
Er jonger en dunner uit zien? Lach!

Er jonger en slanker uit zien? Lach!

Wie wil er er nu niet jonger en dunner uit zien? Dat is toch geweldig, zeker als het blijkt dat je er niet of nauwelijks moeite voor hoeft te doen. De universiteit van Missouri-Kansas City heeft het voor ons uitgezocht. Lees meer en lacht!

Er jonger en slanker uit zien? Lach!
Er jonger en slanker uit zien? Lach!

Er jonger en slanker uit zien? Lach!

Ga vooral niet iemand zitten aanstaren of de hele dag met zo’n gefronst quasi boos en / of intellectueel gezichtje de wereld in zitten turen. Dat ziet er sowieso niet zo gezellig uit. Maar als je lacht wordt je gezien als een jong en dartel veulentje volgens de mensen van van het laboratorium van van professor Seung-Lark Lim. Één van zijn medewerkers vertelt:

The take home is interesting in that maybe having a positive expression will make you look younger. We can see this very clear shift, of sad emotion versus happy emotion. Unless you’re trying to look old, I’d recommend you try not to look so sad and look happy.

Norah Hass, Universiteit van Missouri-Kansas City

Het onderzoek werd als volgt uitgevoerd: studenten van universiteit beoordeelden verschillende foto’s op de computer van mensen van een leestijd tussen de 30 en 65 jaar oud met verschillende gezichtsuitdrukkingen. Na het zien van de foto’s werd gevraagd of deze mensen ‘jong’ of ‘oud’ waren.

Los van de leeftijd werden de geinponums structureel jonger beoordeeld dan de personen met een neutrale uitdrukking of de chagrijntjes.

In een ander onderzoek vond een andere onderzoeker van de universiteit van Missouri-Kansas City, Trent Weston, hetzelfde effect als gevraagd werd naar het gewicht van de betreffende persoon. De lachebekjes werden gezien als lichter dan degene die neutraal of wat moeilijker uit zijn of haar ogen keek.

Bron en meer informatie:
Norah C. Hass, Trent D. Weston, Seung-Lark Lim : Be Happy Not Sad for Your Youth: The Effect of Emotional Expression on Age Perception, PLOS ONE, 30 maart 2016

Geef een reactie