Eten van noten vermindert kans op hartziekten en kanker zegt studie

0
Eten van noten vermindert kans op hartziekten en kanker zegt studie
Eten van noten vermindert kans op hartziekten en kanker zegt studie

Eten van noten vermindert kans op hartziekten en kanker

Een handvol noten per dag je kan helpen om gezonder en langer te leven. Nieuwe resultaten van twee langlopende Harvard-onderzoeken hebben dit aangetoond. De studie is gepubliceerd in de New England Journal of Medicine.

Het eten van noten kan iemands lagedichtheidlipoproteïne (LDL), cholesterol en triglycerideniveaus verlagen. Wat dat betekent, lees je hier onder.


Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website.


Eten van noten vermindert kans op hartziekten en kanker


De studie laat ook zien dat dagelijkse noteneters minder kans hadden om te overlijden aan kanker, hartaandoeningen en aandoeningen van de luchtwegen.

‘We ontdekten dat mensen die elke dag noten aten, langer en gezonder leefden dan mensen die geen noten aten.’ Dit zegt co-auteur van het onderzoek, Frank Hu. Hu is hoogleraar voeding en epidemiologie aan de Harvard School of Public Health.

De dagelijkse noteneters bleken 20 procent minder kans te hebben om te overlijden tijdens het onderzoek. Dit in vergelijking met mensen die geen noten aten.

Een aantal deelnemers, van de 120.000, doet al mee sinds de jaren tachtig. Ze moesten elke twee tot vier jaar gedurende 30 jaar vragen over hun dieet beantwoorden.


Zie hier: heel de dag zitten is wel heel erg slecht voor je gezondheid.


De onderzoekers classificeerden de deelnemers in zes categorieën die varieerden van nooit noten eten tot zeven of meer keer per week.

Hoe vaker mensen noten aten, hoe lager hun risico op vroegtijdig overlijden, aldus de studie. Uit de studie blijkt dat mensen met een risico op een hartaanval hun risico kunnen verminderen door een gezond dieet met noten te eten.

Noten: het lijken wel wondertjes der natuur

Het eten van noten kan iemands LDL, cholesterol en triglycerideniveaus verlagen. Dit zou een belangrijke rol spelen bij het verminderen van afzettingen die plaques in de slagaders worden genoemd.

Noten kunnen ook de gezondheid van het slijmvlies van de slagaders verbeteren en ontstekingsniveaus die verband houden met hartaandoeningen verminderen.

Verder zou het het risico op het ontwikkelen van bloedstolsels kunnen verminderen, wat meestal leidt tot een hartaanval en de dood.


Zie hier de Top 10 meest vitamine D-rijke voedingsmiddelen.


Eerder onderzoek heeft aangetoond dat ontsteking en oxidatieve stress een rol spelen bij de ontwikkeling van kanker. Noten hebben antioxidatieve en ontstekingsremmende eigenschappen. Deze kunnen bijdragen aan de antikankeractiviteit en een cardioprotectief effect hebben.

Noten bevatten voornamelijk onverzadigde gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. De noten kunnen honger onderdrukken door vocht in het maagdarmkanaal te absorberen, waardoor je je zich voller voelt.


Zie hier de top 10 beste sporten om vet te verbranden.


Bron en meer informatie: Ying Bao, Sc.D., Jiali Han, Frank B. Hu, M.D., Edward L. Giovannucci, Sc.D., Meir J. Stampfer,  Walter C. Willett en Charles S. Fuchs: Association of Nut Consumption with Total and Cause-Specific Mortality in: New England Journal of Medicine, 2013.


Geef een reactie