Films die het meeste opbrachten 2019 – De top 10 met trailers…

0
Films die het meeste opbrachten 2019
Films die het meeste opbrachten 2019

Films die het meeste opbrachten 2019
Films maken is ‘big business’. Een remake, een vervolg op of een film in reeks kan goed zijn voor een opbrengst van honderden miljoenen dollars. Zie hier de top 10 films die in 2019 het meeste geld ophaalden.


Lees hier ->>> meer intersante artikelen over films op deze website…


Top 10 – Films die het meeste opbrachten 2019


10. How to Train Your Dragon: The Hidden World – 520 miljoen dollar

Hoe tem je een draak 3 is een Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2019. De film geregisseerd door Dean DeBlois en geproduceerd door DreamWorks Animation.


9. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – 759 miljoen dollar

De film geregisseerd door David Leitch en geschreven door Chris Morgan en Drew Pearce. Het is de 9de film en een spin-off van The Fast and the Furious-franchise. In de hoofdrol zien we Dwayne Johnson en Jason Statham als Luke Hobbs en Deckard Shaw.


8. Aladdin – 1,5 miljard dollar

De film is een live-action remake van Disneys gelijknamige animatiefilm uit 1992. Aladin is geïnspireerd is op Aladin en de wonderlamp, een van de sprookjes uit Duizend-en-een-nacht.


Zie hier Top 10 best betaalde acteurs 2022.


7. Joker – 1,6 miljard dollar

Joker is een Amerikaanse misdaadfilm onder regie van Todd Phillips. De film is gebaseerd op de gelijknamige superschurk uit de Batman-stripverhalen. De hoofdrollen zijn voor andere voor Joaquin Phoenix, Robert De Niro en Brett Cullen.


6. Toy Story 4 – 1,73 miljard dollar

Toy Story 4 is een Amerikaanse animatiefilm uit 2019 van Pixar met Walt Disney Pictures als uitgever. Het is het vierde deel in de Toy Story-filmreeks en de opvolger van Toy Story 3 (2010). De film is geregisseerd door Josh Cooley. De uitvoerende producent is John Lasseter.

De film gaat verder waar Toy Story 3 is geëindigd. Sheriff Woody (Tom Hanks) en Buzz Lightyear (Tim Allen) hebben een nieuwe eigenaar gevonden nadat Andy naar de universiteit ging. Ze maken nieuwe vrienden met ander speelgoed, waaronder met Forky (Tony Hale). Woody en Buzz nemen Forky mee op een road trip om te laten zien hoe het leven als speelgoed is.


zie hier de top 10 films die het meeste opbrachten in 2021: totaal, landen en regio’s.


Top 5 – Films die het meeste opbrachten 2019


5. Frozen II – 1,1 miljard dollar

Frozen II is een Amerikaanse animatiefilm uit 2019 van Walt Disney Animation Studios. Het is het vervolg op het succesvolle Frozen uit 2013. De liedjes uit film zijn geschreven door Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, de originele filmmuziek door Christophe Beck.


4. Captain Marvel – 1,13 miljard dollar

De film is gebaseerd op het gelijknamig personage dat voorkomt in de Marvel-stripboeken. Captain Marvel is geproduceerd door Marvel Studios en gedistribueerd door Walt Disney Motion Pictures Group. Het is de 21e film in het Marvel Cinematic Universe.


Top 3 – Films die het meeste opbrachten 2019


3. Spider-Man: Far from Home – 1,13 miljard dollar

De film is geproduceerd door Columbia Pictures en Marvel Studios en gedistribueerd door Sony Pictures Releasing. Het is de drieëntwintigste film in het Marvel Cinematic Universe en de tweede Spider-Man-film in deze laatst genoemde filmwereld. De film speelt zich af direct na Avengers: Endgame.


2. The Lion King – 1,6 miljard dollar

De remake van The Lion King volgt op het succes van The Jungle Book van Favreau.


1. Avengers: Endgame – 2,8 miljard dollar

De film is het zowel chronologisch als verhaaltechnisch het vervolg op Avengers: Infinity War. Het is de climax van de eerste 22 films in de Marvel Cinematic Universe.