Films met auto’s die je gezien moet hebben – 10 Stuks

Films met auto's die je gezien moet hebben
Films met auto's die je gezien moet hebben

Films met auto’s die je gezien moet hebben – 10 Stuks

Ben je op zoek naar een film met een auto? Lees meer…


Lees hier ->>> meer over films en hier ->>> meer over auto’s op deze website…


Films met auto’s die je gezien moet hebben – 10 Stuks


Fast And The Furious

Na bijna twee decennia is de filmserie nog steeds een enorm commercieel succes. De allerbeste is misschien ook wel de allereerste.


Mad Max Fury Road


Hoewel het op zich niet uitmaakt welke van de Mad Max-films je kijkt, sal vooral Fury Road niet over. De film toont bizar goed stuntwerk. Verrassend is dat de sprongen, crashes en explosies echt zijn, wat betekent dat alle voertuigen tijdens het filmen zijn vernietigd.


The Italian Job


Vergeet de remake uit 2003. Het origineel is één van de beste Britse autofilms aller tijden. Elke autoliefhebber zal deze film keer op keer bekijken om een ​​glimp van de gebruikte voertuigen op te vangen.

De Mini Cooper komt veelvuldig voor, maar Fiat, Lamborghini, Jaguar en Aston Martin zijn ook van de partij.

Zie hier de belangrijkste Jaguars volgens The Telegraph – 10 stuks


Bullitt


Vraag een autoliefhebber om de beste film ooit aan te wijzen en velen zullen hoogstwaarschijnlijk kiezen voor Bullitt. De film laat de beste achtervolging ooit gefilmd zien.

De achtervolging in San Francisco duurt 10 minuten en we zien een Ford Mustang uit 1968 van Steve McQueen en de zwarte Dodge Challenger.


The Transporter

Als je van de BMW-serie, Mercedes en Audi houdt, is de The Transporter een uitstekende traktatie. De film heeft gewedige auto-achtervolgingen, vechtscene’s en een fatsoenlijke verhaallijn. Dit komt ook op het conto van Jason Statham in zijn rol als Frank Martin.

In het eerste deel, uitgebracht in 2000, rijdt Frank Martin met een BMW 735iL terwijl de tweede deel de Audi A8 bestuurt.


Films met auto’s die je gezien moet hebben – 10 Stuks


Gone In 60 Seconds


Met in de hoofdrol Nicholas Cage en Angelina Jolie komen de kijkers de auto’s waarderen zwaar aan hun trekken.

Gone In 60 Seconds gaat over het stelen van de beste auto’s zoals de 1987 Ferrari Testarossa, 1999 Bentley Azure, 1982 Aston Martin DBI en een 2000 Turbo Wagon R.


Le Mans

Als je dacht dat Bullitt van Steve McQueen zijn laatste was, heb je Le Mans waarschijnlijk niet gezien. In deze film speelt McQueen een topcoureur die laat zien wat een 24-uurs autorace in 1971 betekent.

De strijd staat ook bekend als het jaar van Ford vs. Ferrari. Vanwege zijn documentaire aanpak voor detail is Le Mans een uitstekende motorsportfilm. Het toont tenslotte een race tussen de Porsche 917 en Ferrari S12 LM.


Zie hier de Top 10 meest gebruikte auto’s in films aller tijden.


Christine


Deze film is voor iedereen die van horror en klassieke auto’s houdt. Christine is gebaseerd op de thrillerroman van Stephen King en heeft een nerdy jongen die achter het stuur van een Plymouth Fury uit 1957 kruipt.

De auto blijkt een leven te lijden. Een 1957 Plymouth ‘Belvedere’ Fury speelt in Christine de rol als kwaadaardige auto die chaos veroorzaakt.


Drive


Kijken naar Drive verandert je niet alleen in een die-hard fan, maar roept ook een liefde voor auto’s op. Deze neo-noir misdaaddramafilm uit 2011 gaat over een Hollywood-stuntrijder. Wat de film intrigerend maakt, is het gebruik van de Chevy Malibu uit 1973, een indrukwekkend beest.

De film werd genomineerd voor de Oscar voor beste geluidsmontage, de Golden Globe voor beste bijrolspeler (Albert Brooks) en de BAFTA Awards voor beste film, beste regisseur, beste montage en beste bijrolspeelster (Carey Mulligan).

Meer dan veertig andere prijzen werden Drive daadwerkelijk toegekend, waaronder de prijs voor beste regisseur van het Filmfestival van Cannes 2011 en de Satellite Awards voor beste regisseur, beste geluidsmontage, beste hoofdrolspeler (Ryan Gosling) en beste bijrolspeler (Brooks).


Rush

Films met auto's die je gezien moet hebben
In deze film laat regisseur Ron Howard echte rivaliteit tussen twee Formule 1-coureurs in de jaren zeventig zien. De film is ook een eerbetoon aan de Formule 1-auto’s die in 1976 werden gebruikt.


Zie hier de top 10 beste Marvel films aller tijden volgens Rotten Tomatoes.