Frequent reizen is slecht voor je gezondheid en welzijn

0
Frequent reizen is slecht voor je gezondheid en welzijn
Frequent reizen is slecht voor je gezondheid en welzijn

Frequent reizen is slecht voor je gezondheid en welzijn

Het blijkt maar weer dat je gewoon veel beter thuis kan blijven. Wetenschappers van de universiteiten van Surrey (Verenigd Koninkrijk) en Lund (Zweden) deden onderzoek naar de homo itinernericus, de reizende mens.

De schitterende titel van dit onderzoek: “A darker side of hypermobility”. Kijk je naar een gemiddeld spotje van KLM/AIR France (zo lang dit nog kan overigens!?) dan lijkt vliegen één groot luxueus en feestelijk festijn.

Wij weten niet hoe het u vergaat, maar naar een paar uurtjes vliegen wij stappen wij altijd gebroken het vliegtuig uit met suizende oortjes en als het wat langer heeft geduurd ook nog eens met zo’n jolig jetlag. En bij deze het wetenschappelijk bewijs dat wij niet de enigen zijn…


Lees hier->>> meer over vakantie op deze website…


Frequent reizen is slecht voor je gezondheid en welzijn

Om maar direct met de deur in huis te vallen, en eigenlijk de deur uit de woning met explosieven op te blazen hier en citaat uit een Engelse krant over het onderzoek van het onderzoek van Cohen en Gössling over de gevolgen van al dat gereis:

“jet-lag, deep vein thrombosis, radiation exposure, stress, loneliness and distance from community and family networks”

Maar het is toch juist heel tof om te reizen voor je werk of lekker te backpakken? Nou, het tegendeel blijkt het geval te zijn, zeker voor mensen die voor hun werk moeten reizen.


Stress…

De stress om op tijd je vliegtuig te halen voor vertrek, de angst om je aansluiting te missen, in de stad waar je moet zijn het hotel vinden waar je één nachtje kan verblijven, op zoek in die vreemde stad naar de locatie van je afspraak, hopen dat je op tijd het vliegtuig terug weet te halen vanwege die file, uren wachtend in een verlaten terminal vanwege een vertraging onder het gemis van je geliefde(-en) en of familie, na de landing de auto ophalen van een parkeerplaats die kilometers verder op ligt terwijl je je dat verdomde kaartje niet kan vinden en zit zit je op de weg naar huis krijg je ook nog eens een boet vanwege een snelheidsovertredinkje…


Zie hier de Top 10 meest gedownloade reis-apps 2021.


Get the picture? En eigenlijk kunnen we uit de ervaringen om ons heen zo nog wel twintig ergernissen opnoemen. Waar Cohen en Gössling op een geweldige wijze korte metten mee maken is positieve beeld dat in onze westerse cultuur heerst over reizen en het geluk wat op je neer zal dalen tijdens het rondtrekken over de aarde.


Zie hier de zeven gewoonten van gelukkige mensen.


Ter afsluiting nog een aardig quote uit de conclusie van het onderzoek over het onderweg zijn:

“…it affects kinship, friendship and local community relationships, contributing to a stretching out of relations.”

Het is gewoon echt zo dat je veel beter thuis kan blijven, want het is nu echt bewezen dat frequent reizen is slecht voor je gezondheid en welzijn. Want voor het vliegtuig kun je bijna iedere andere vorm van vervoer invullen in combinatie met werk en vakantie.


Zie hier de top 10 populairste vakantielanden onder Europeanen 2022.


Geef een reactie