, , ,

Gamen maakt je intelligenter: over ‘fluid intelligence’

Gamen maakt je intelligenter: over 'fluid intelligence'

Gamen maakt je intelligenter: over ‘fluid intelligence’

Zo erg is het nu ook weer niet dat de jeugd, en de enkele volwassene, zoveel uur achter de Playstation zit. In een Journal of Communication gepubliceerde studie kunnen we opmaken dat een bepaald type intelligentie toeneemt door te gamen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer interessante artikelen over internet op deze website…


Gamen maakt je intelligenter: over 'fluid intelligence'

Gamen maakt je intelligenter: over ‘fluid intelligence’


Gamen maakt je intelligenter: over ‘fluid intelligence’


Diverse studies laten zien dat onze kinderen sinds de jaren ’50 slimmer en slimmer worden. De toename van intelligentie van de laatste jaren wordt door wetenschappers mede toegeschreven aan het spelen van computerspelletjes. Bij deze spelletjes wordt een beroep gedaan het probleemoplossend vermogen. Kinderen trainen door te gamen zo dagelijks hun probleemoplossend vermogen, de zgn. fluid intelligence.

De vraag in dit onderzoek was wel of kinderen die een grotere fluid intelligence hebben eerder gaan gamen of dat door te gamen de fluid intelligence toeneemt. Wordt het vermogen om nieuwe problemen op te lossen door patronen te herkennen, verbanden te leggen en logisch te redeneren groter door de Playstation?

Fluid intelligence is de tegenhanger van crystallized intelligence, wat draait om het langetermijngeheugen en de algemene ontwikkeling. Ook op dit vlak is de afgelopen eeuw vooruitgang gemeten, zij het in beperktere mate.

Om de vraag te kunnen beantwoorden volgden de onderzoekers van het Centre for research on Children, Adolescents and the Media (Ccam) 934 kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar voor een periode van 4 jaar.


Het resultaat van de studie is dat gamen inderdaad lijkt te zorgen voor een toename in fluid intelligence. Het omgekeerde kon niet worden vastgesteld. De onderzoeksresultaten zijn echter niet eenduidig; nader onderzoek is dus geboden.

Kinderspel of waarom alle uren die je gamede toch nuttig waren, UVA, 20 maart 2019


Bron en meer informatie: Kinderspel of waarom alle uren die je gamede toch nuttig waren, UVA, 20 maart 2019


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie