, , ,

Gedrag van mannen in de buurt van knappe vrouwen

Praten met knappe vrouw maakt mannen dommer

Gedrag van mannen in de buurt van knappe vrouwen

Staat of zit er ergens binnen een straal van twee meter een mooie vrouw bij je in de buurt, dan is de kans wel heel groot dat je van het padje afraakt.

Dat we ons zelf niet meer zouden zijn vonden we op de website van Glamour, zwz een site die is aan te raden voor het mannelijk deel van onze bevolking. Leerzaam, leerzaam, leerzaam… Maar nu eerst het gedrag van mannen in de buurt van knappe vrouwen.

Wees zo vriendelijk onze artikelen te delen, bijvoorbeeld op Facebook. Daar worden wij en andere mensen waarschijnlijk ook blij van!

Gedrag van mannen in de buurt van knappe vrouwen

Ons gedrag en onze houding worden er echt niet beter op als we ons in de buurt van knappe vrouwen knappe vrouwen begeven. Ons lichaam en de hormonen daarbinnen zorgen er voor dat we onszelf niet goed meer onder controle hebben.

Het jachtinstinct zorgt er voor dat er bij ons een aantal andere ‘normale’ gedragingen worden omgezet in… Nou, erg voordelig lijkt het in ieder geval niet uit te pakken

1. Mannen worden dommer in het bijzijn van knappe vrouwen

Wij mannen kunnen niet goed nadenken in het bijzijn van een mooie vrouw zo liet sociaal psycholoog Johan Karremans Radboud Universiteit in Nijmegen noteren in de Journal of Experimental Social Psychology. Mannen zijn zo bezig om indruk te maken op de vrouw dat hun hersencapaciteit het even te zwaar krijgt.

“Mannen bleken de taak veel slechter te maken na een ontmoeting met een proefpersoon van de andere sekse. Of ze nu al een relatie hadden of niet, deed er daarbij niet toe.”

Bron: Man dommer in bijzijn mooie vrouw, Radbout Universiteit

2. We gaan meer eten

In de Evolutionary Psychological Science kunnen we lezen dat wij mannen veel meer gaan eten in het bijzijn van een mooie dame. Kevin Kniffin van de Cornell University in New York deed uitgebreid onderzoek naar het eetgedrag van mannen die samen met een vrouw de tafel delen. 93% van de heren begon overduidelijk veel meer meer pizza te knagen en 86% ging zich extra te buiten aan de salade.

“These findings suggest that men tend to overeat to show off, you can also see this tendency in eating competitions which almost always have mostly male participants.”

Kevin Kniffin, PhD, Cornell University

3. Wij geven meer geld uit

Oh ja hoor wij blijven de portemonnee trekken om te laten zien dat we ‘geld’ hebben. En dat geld blijft toch zeker wel een dingetje voor de dames. Dat we betalen vinden ze prima en ze zijn bijna allemaal toch een beetje golddiggers…

4. We gaan toch weer even nadenken over onze relatie

Als mannen in de buurt van een knappe vrouw verkeren gaat ze toch het e.e.a. op rijtje zetten. Hoe staat mijn relatie er voor en hoe zou deze kunnen zijn indien ik een kansje zou maken op de betreffende dame?


Wist je dat verliefd worden je vrienden kost.


5. We worden er niet leuker op

We schijnen luidruchtiger te worden, quasi-grappiger en pseudo-stoerder in de buurt van knap gezelschap. Helaas is dit voor velen nu net niet de beste wijze om indruk te maken!?

Gedrag van mannen in de buurt van knappe vrouwen: blijven nadenken heren!


Zie hier de zeven misvattingen hoe mensen over je denken.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie